15 хил. км за осем дни!

Goodyear и екипът на Райнер Зейтлоу в нов опит за поставяне на рекорд – ще карат от Магадан, Русия, до Лисабон, Португалия, само за осем дни

2806
2016

На 30 юни Райнер Зейтлоу ще започне работа по своя нов световен рекорд с кола през Евразия, за който ще трябва да премине 15 200 километра. За около 8 дни Райнер иска да шофира VW Touareg от Магадан, най-източния град на азиатския континент, за да стигне с кола до най-западния град на европейския континент Лисабон. Както и при предишните си предизвикателства, Зейтлов ще дари средствата за благотворителност на SOS селище в Беларус. С голямото наследство на предишните си постижения Райнер отново избра Goodyear като идеален партньор за този опит за световен рекорд.

 Семейство гуми Goodyear Wrangler

От Магадан до Якутск Райнер ще използва гуми Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure с кевлар, които имат офроуд възможности за много взискателни и екстремни условия. За магистралите и пътищата с чакъл от Якуткс до Лисабон Райнер ще ползва гуми Wrangler HP All Weather за SUV и 4X4 автомобили, които комбинират добро представяне през цялата година на асфалтирани и втвърдени пътища с офроуд възможности. Гумата предлага агресивно сцепление на мокро и голяма устойчивост на аквапланинг, които гарантират  спокойствието на екипа, че ще стигнат до Лисабон.

През Евразия, от Магадан до Лисабон

Опитът за поставяне на световен рекорд трябва да отнеме 8  дни и Зейтлов и неговият екип, операторът Мариус Биела и руският журналист Петър Баканов, ще минат през 7  държави: Русия, Беларус, Полша, Германия, Франция, Испания и Португалия. За поставянето на рекорда ще са необходими общо 7 гуми – четири монтирани на джантите на автомобила и 3 резервни. Останалите партньори на предизвикателството са Volkswagen Group Rus, LukOil lubricants, Ferodo, Champion, Immarsat, Exide, Borbet и Kuehne+Naegel.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин