13 мита за шофирането през зимата

Нямало проблем да се пие греяно вино, преди да шофирате – алкохолът се изпарявал. Още за тази и други градски легенди – в тази публикация


18
дек.
2015

1. Когато двигателят е включен, стъклото се размразява.

1. Когато двигателят е включен, стъклото се размразява. Няма такова нещо, в Германия дори е забранено да държите автомобила запален на празен ход. Преди двигателят да загрее, няма как да отделя топлината – а докато това стане, вече ще сте изстъргали стъклата.

2. От греяно вино не можеш да се напиеш Няма такова нещо – алкохолът се изпарява чак при 78 градуса, а греяното вино не достига тази температура.

2. От греяно вино не можеш да се напиеш
Няма такова нещо – алкохолът се изпарява чак при 78 градуса, а греяното вино не достига тази температура.

3. Забранено е да караш с костюм на дядо Коледа Отчасти това е истина – в Германия шофирането с одеждите на добрия старец е позволено, но ако се стигне до ПТП, застрахователите могат да откажат да ви платят щетите по каско.

3. Забранено е да караш с костюм на дядо Коледа
Отчасти това е истина – в Германия шофирането с одеждите на добрия старец е позволено, но ако се стигне до ПТП, застрахователите могат да откажат да ви платят щетите по каско.

4. Зимните гуми са задължителни Поне засега в България не са. При катастрофа на заснежен път обаче в Германия застрахователите могат да откажат плащане, ако колата е била без зимни гуми.

4. Зимните гуми са задължителни
Поне засега в България не са. При катастрофа на заснежен път обаче в Германия застрахователите могат да откажат плащане, ако колата е била без зимни гуми.

5. Дизелът кристализира при много ниски температури Вярно е. Дизеловото гориво не замръзва, но при температури под -22 градуса по Целзий (а при некачествено гориво – и при по-високи) се образуват парафинни кристали, които полепват по горивопроводите.

5. Дизелът кристализира при много ниски температури
Вярно е. Дизеловото гориво не замръзва, но при температури под -22 градуса по Целзий (а при некачествено гориво – и при по-високи) се образуват парафинни кристали, които полепват по горивопроводите.

6. Включете парното чак 15 мин след стартиране на мотора Много ценен съвет! Прекалено ранното включване на отоплението удължава фазата на загряване на двигателя и по този начин намалява живота му.

6. Включете парното чак 15 мин след стартиране на мотора
Много ценен съвет! Прекалено ранното включване на отоплението удължава фазата на загряване на двигателя и по този начин намалява живота му.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap
Оптималният пакет за състезателни игри

1
сеп.
2016

Какво му трябва на човек, за да се почувства като истински състезател в неговия собствен хол?

Card image cap
Да се погрижим за акумулатора

12
дек.
2017

В най-студеното време на годината капацитетът на акумулатора може да намалее драстично. AUTO BILD разкрива как да удължите живота на стартерната батерия и какво да направите, когато тя ви предаде

Card image cap
BMW X1 – сред най-добрите употребявани при 6-7-годишните

17
мар.
2018

Докладът на TÜV за 2018 г. ни информира, кои автомобили са надеждни и в добро състояние и след години. AUTO BILD ще ви представи най-добрите 15 SUV-а, които са препоръчителни като употребявани

Card image cap

В последния брой:

Архив >