13 ареста в ДАИ заради продажба на книжки


8
юни
2017

Вчера служители на ГДБОП нахлуват в ДАИ и задържат 11 души. По данни на NOVA става въпрос за служители на по-ниски нива, а акцията е във връзка с корупция и търговия с шофьорски книжки. Антимафиотите са иззели компютърни системи и документация, а днес акцията им продължава и в ареста влизат още двама служители на службата. През ноември миналата година имаше подобна акция на структурите на ДАИ във Варна – тогава задържаните бяха 7. Цитиран от БГНЕС, транспортният министър Ивайло Московски съобщава, че по операцията е работено от половин година и че тя била насочена към изпитващите кандидат-шофьорите в практическата част, в която имало по-сериозни предпоставки за корупция („листовките“ вече се правят на специални таблети със спрян достъп до Интернет). Към момента няма информация за арест на директора на ДАИ. Който е решил да взима книжка обаче, ще трябва да почака – в четвъртък и петък изпити няма да има, съществува вероятност те да бъдат отложени уикенда с помощта на изпитващи от провинцията, съобщава БНР.

Още по темата

Card image cap
Толкова удобен е новият Land Rover Discovery

2
окт.
2016

С новия Discovery Land Rover прави голяма крачка напред по отношение на дизайна. Но какво е положението с практичността? Ние проверихме това!

Card image cap
Терминаторът подкара електрически Mercedes G-клас

25
ян.
2017

Автомобилът не изостава от дизеловата си версия нито по отношение на проходимостта, нито по катераческите си способности

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: