1200 лева глоба за 229 км/ч на магистрала „Европа“

1207
2022

Управление на автомобил с повече от двойно превишение на максимално разрешената скорост е заснето на автомагистрала „Европа“. Фрапантното нарушение на скоростните режими е установено вчера следобед в хода на специализирана полицейска операция на територията, обслужвана от ОДМВР-София. С мобилно техническо средство, на автомагистрала „Европа“, е заснет лек автомобил с чуждестранна регистрация, движещ се с 229 км/ч при максимално разрешена 110 км/ч. За подобно превишение предвидената по закон санкция е в размер на 1200 лева.

В рамките на операцията на Пътна полиция през почивните дни са задържани и шестима други нарушители на пътя. Към 8.45 часа в събота, при проверката на лек автомобил, служители на РУ-Своге тествали водача с дрегер, който отчел 1.71 промила алкохол. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Около 11.45 часа същия ден от служители на РУ-Ихтиман е задържан водач на лек автомобил, шофирал след употреба на канабис. По същото време в ареста на РУ-Пирдоп попаднал и шофьор, качил се зад волана на колата си  под въздействието на алкохол. Към 22.40 часа в събота е задържан и водач от Сливница, управлявал лек автомобил след употреба на амфетамин.

Около 0.50 часа на 10 юли, в Годеч, служители на РУ-Костинброд спрели за проверка водачка на лек автомобил. Столичанката е задържана за срок до 24 часа, след като в издишания от нея въздух дрегерът отчел високо съдържание на алкохол. Минути след 15 часа в неделния ден друг нарушител също попаднал и в ареста на РУ-Ботевград. В района на с. Новачене автопатрул подал звуков и светлинен сигнал за спиране на лек автомобил. Водачът не се подчинил и демонстративно увеличил скоростта, продължавайки движението си в посока с. Скравена, като оказал неподчинение и на втори патрул, подал му съответните сигнали за спиране. След кратко преследване водачът е застигнат и спрян в с. Скравена, установена е самоличността му, както и тази на двамата му спътници. Проба с дрегер на 30-годишният шофьор от Ботевград, с криминалистични прояви, отчела високо съдържание на алкохол в издишания въздух. Задържан е за срок до 24 часа.

Срещу всички задържани нарушители са образувани бързи производства за извършените от тях престъпления на пътя.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин