120 размазани BMW-та при железопътна катастрофа в САЩ

Около 120 BMW X модела са били сериозно повредени при железопътна катастрофа в неделя вечерта. Влакът е превозвал автомобилите, предвидени за износ по целия свят, към пристанището на град Чарлстън, Южна Каролина.


6
дек.
2016

BMW съобщават, че повредените автомобила са BMW X3, X4, X5 и X6, но не уточняват колко точно екземпляра от всеки модел са пострадали. Автомобилите са били натоварени на влаковата композиция в завода на BMW в Спартанбърг, Южна Каролина, който изнася по света 70 процента от произведените там Х модели.

“Служители на BMW пътуват към мястото на инцидента и ще направят оценка на щетите по тези 120 автомобила. Ние ще продължим да работим с железопътната компания Norfolk Southern в тази ситуация, за да направим оценка на щетите,“ се казва в изявление на BMW.

Влаковата композиция, която се е състояла от 2 локомотива и 12 вагона (всеки натоварен с 10 автомобила) е дерайлирала в град Блеър, Южна Каролина. Norfolk Southern съобщават, че при това са повредени и релсите, но компанията продължава да разследва причината за инцидента. За щастие двамата машиниста на Norfolk Southern не са пострадали.

Вижте тъжното видео как специализирани багери „разтоварват“ повредените автомобили от вагоните. Нищо чудно някое от тези BMW-та да е било поръчано и от България:

Още по темата

Card image cap
Всичко най-важно за скандала със смъртоносните въздушни възглавници на Takata

31
окт.
2016

Toyota провежда сервизна акция при още 5,8 автомобила заради дефектни въздушни възглавници на Takata – при някои дори за втори път. Всичко за издънката на Takata!

Card image cap
Kia Ceed – новата българска „патрулка“

13
ян.
2017

Министерството на вътрешните работи закупи 278 нови автомобила, с които ще модернизира и обнови служебния си автопарк

Card image cap

В последния брой:

Архив >