12 хил. км със скутер!

1509
2016

Миналата седмица Самюел Фелис и Амброаз Пренс пристигнаха на територията на България. Заедно те възраждат невероятната история на Серж Крачун и Мишел Васлен – двама офицери от френската военноморска авиация, които преди 60 години пропътуват разстоянието Сайгон-Париж със скутери Peugeot S57. Идеята е да се направи римейк на пътешествието в обратната посока при същите условия. Peugeot Scooters подкрепи това приключение и предостави два скутера Django 125cc: съвременния модел на марката в нео-ретро стил, вдъхновен от S57 и негов наследник.

През 1956 г. френските военни Серж Крачун и Мишел Васлен пропътуват 17 000 км от Сайгон до Париж с известния скутер Peugeot S57.Когато френските военни кампании в Индокитай приключват, те създават план да се върнат сами във Франция със скутери, за да могат по този начин да опознаят повече страни и народи. Пътешествието им впечатлява и вдъхновява Самюел Ферис и Амброаз Пренс, които като режисьори и оператори дълго време мечтаят за подобно приключение.Пилотите споделиха: „Винаги сме искали да предприемем пътешествие. В хода на едно проучване, което правихме, се натъкнахме на тази невероятна 60-годишна история и тя незабавно запали отново желанието ни да пътуваме. Какво може да е по-вълнуващо от прекосяването на света със скутер? Двете колела са страхотен начин да прекосиш света извън утъпканите пътеки, да срещнеш хора и красиви гледки. Освен това, Django Adventure е почит към смелото пътешествие, навършило 60 години, и сбъдната мечта.“

12000 километра, 50 града и хиляди споделени спомени

Двамата приятели обещават да реализират напълно мечтата си за изключително приключение сред красивите световни забележителности. Всъщност, те ще пропътуват не по-малко от 12000 км., ще преминат през 12 страни, преди да достигнат до Виетнам. Те вече прекосиха Германия, Швейцария, Италия, Словения, Хърватия, Сърбия. В момента са в България, където пристигнаха на 9 септември. Предстоят им Турция, Индия, Бирма, Тайланд и Лаос. Последната им спирка е град Хошимин във Виетнам. Благодарение на Django ще бъдат посетени 50 града!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин