1100 конски сили за най-бързото BMW M5 на света


11
ное.
2020

По-мощно, по-бързо, по-добро! На тунинг сцената освен дизайн и излъчване, будещо респект, се гледат също мощността и максималната скорост – и естествено: поставянето на рекорди. Тунерите от LA Performance Wetzikon, известни с проекти за ултрабързи машини, са експерти в подобни неща, редовни гости на шоута с много конски сили. Сега швейцарците постигнаха истински връх и „напомпаха“ един от най-емблематичните спортни седани за постигане на нови рекорди. В сътрудничество с германските си колеги от RRahmani те „напомпаха“ битурбо V8 агрегата на визуално доста фино BMW M5 F90 до повече от 1100 к.с. и 1400 Нм!

Актуалното M5 е истински снаряд на колела още в заводски вид, като във вариант Competition генерира 625 к.с. и максимален въртящ момент 750 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,3 секунди, а максималната скорост е 305 км/ч! Изисканият спортен седан на LA Performance обаче успява да постигне повече тези стойности. В рамките на събитие за хора с бензин в кръвта – SCC500, в началото на октомври тунингованото F90 постави няколко рекорда. При летящ старт с 50 км/ч M5 достигна на 1000 метра невероятните 308,58 км/ч! Това го прави най-бързото BMW, което според последната информация някога се е състезавало на това престижно мероприятие. Както тунинг фирмата разкрива на страницата си във Facebook, „ракетата“ с V8 е разбила още няколко световни рекорда при ускорението: доработеното F90 ускорява от 100 до 200 за 3,74 секунди, а от 200 до 300 км/ч – едва за 8 секунди (!) – вероятно никое друго M5 няма да може да се справи по-добре. Максималната скорост на чудовището все още не е измерена официално – но се очаква тя да бъде над 350 км/ч.

Бруталното BMW срещу Ferrari, Porsche и компания

Във видеоклип, публикуван на канала в YouTube Gumbal с 2,4 милиона абонати, сериозно модифицираното M5 се състезава в няколко двубоя на драг с Ferrari F8 Tributo, Porsche 911 или Nissan GT-R. И е наистина бързо! Жалко е, че няма да остане такова. Защото, както обяви екипът от LA Performence Wetzikon, машината е настроена специално за събитието – и след това е върната в заводски вид. През 2021 обаче BMW-то трябва да стане още по-мощно.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >