11-ти пореден старт в рали Барум за Екатерина Стратиева!


19
авг.
2019


Двукратната европейска рали шампионка при жените Екатерина Стратиева финишира втора в Чехия, изпускайки победата в последния етап. Ето какво сподели Стратиева за ралито:

„На 49-тото рали Барум беше моят 11-ти пореден старт в това състезание! Участвах с изцяло непознат за мен автомобил нает под наем – Peugeot 208 R2.
Безкрайно съм щастлива и доволна от представянето ни. От четири години насам не съм усещала този хъс за добро представяне.
Анализът, който направих, е че се справихме много по-добре от очакваното! Реално премерих сили с вече новия лидер при жените в европейския шампионат – Набила Тежпар, за която това бе 11-ти старт за сезона. В битката с нея взех 8 етапа, за нея бяха 4, в други 3 имахме служебно равно време. Въпреки, че загубихме първото място в последния етап, който карахме, това не ме разочарова.
Със сигурност липсата на физическа подготовка е един от факторите за това второ място. Привикването с новия за мен автомобил беше с всеки следващ километър и това се видя от времената, но умората, която се натрупа от целия уикенд, нямаше как да бъде преодоляна. Влоших времето на второто минаване на скоростен етап Пиндула с 18 сек спрямо първото…и там изпуснах титлата! 
Въпреки всичко за мен този 11-ти пореден старт на Барум рали ми показа, че не съм забравила как да се боря за първото място :) 
Отново искам да благодаря искрено на всички фенове и приятели, които ни помогнаха, както на основните партньори от Петрол , Сонакс, Баухаус и Боро, без които нямаше да бъдем там!“

Още по темата

Card image cap
Хамилтън печели пред двата Red Bull-a

31
юли
2016

Стартиралият от полпозишън Нико Розберг загуби няколко позиции на старта на „Хокенхайм“

Card image cap
Димитър Илиев стана доцент

22
апр.
2016

8-кратният рали шампион на България получи одобрението на комисията от НСА

Card image cap
Audi е троен шампион на DTM

16
окт.
2017

Рене Раст спечели титлата при пилотите с второто си място на „Хокенхайм“ в неделя

Card image cap
Формула Е: победа за Ди Граси

13
мар.
2016

В Мексико Лукас ди Граси се радва на втората си победа за сезона, а състезанието беше много напечено

Card image cap

В последния брой:

Архив >