Gefco България отбелязва растеж във всички бизнес сегменти през 2015 година

2906
2016

Gefco България, филиал на Група Gefco – глобален участник в индустриалната логистика и лидер в Европа при автомобилната логистика, генерира оборот от 23,59 милиона евро през 2015 г., което е повишение с 9,3% в сравнение с 2014 г. Жером Шевроле, регионален мениджър за Балканите и генерален мениджър на Gefco България, каза: „GEFCO България постигна добри резултати през 2015 г. с растеж във всички бизнес сегменти, най-вече при морския и сухопътния транспорт, и всичко това при бавен икономически растеж в страната. Оптимизирахме транспортните потоци на клиентите ни и допълнително повишихме позицията си на местния и регионалния пазар. Резултатите на GEFCO България са отражение на доверието на клиентите ни в местния екип и експертния опит на компанията.“

През 2015 г. Gefco България реализира оборот от 23,59 милиона евро, което е нарастване с 9,3% в сравнение с предходната 2014 година. Екипът на българския филиал се увеличи с нови 10 души за година и, заедно с други филиали на GEFCO, допринесе за осъществяването на успешни регионални и международни проекти. Нещо повече, GEFCO България успя да оптимизира транспортните потоци и повиши броя на превозвачите, което допълнително съдейства за добрите финансови резултати през 2015 година.

Като се облагодетелства от глобалното присъствие и експертизата на Група Gefco, компанията предоставя на своите клиенти логистични решения за всяка стъпка от пътя и на всеки етап от тяхната логистична верига. „Екипът ни е отдаден на намирането на най-ефикасното логистично решение за всеки клиент, със специфичните му изисквания. Портфолиото ни е разнообразно – 50% от клиентите ни са от автомобилната индустрия, 25% – от сектор индустриално производство, 20% – от бързооборотни стоки и продажба на дребно. Тази успешна година ни задължава да работим по-усърдно, за да предоставим интегрирани логистични услуги на нашите клиенти, които да им помогнат да оптимизират техните потоци“, добави Жером Шевроле.

През петте години на българския пазар Gefco успя да стане един от основните участници в автомобилната логистика. Доказателството за това са над 50 000 завършени автомобила, които са транспортирани през 2015 г., част от които в международни потоци, част от които за дистрибуция в страната. Нещо повече, през 2015 г. повече от 10 000 са преминали през компанията в София. Опитът на Gefco България в автомобилната логистика обхваща също доставчиците на автомобилната индустрия, за които бяха създадени комплексни входящи и изходящи решения, за да се отговори на специфичните нужди на тази индустрия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин