1000 нарушения в София на ден, 10 КАТ-аджии с уволнение заради корупция

0606
2022

Над 10 служители на на „Пътна полиция” към СДВР ще бъдат уволнени заради корупционна схема с регистриране на превозно средство като друга категория с цел по-нисък данък и застраховка. Това разкрива началникът на службата Тенчо Тенев в интервю пред „Нова телевизия“. Броят на установените случаи с порочната практика бил повече от 250

„Сезирахме НАП и останалите служби, за да се изискат данъците, които се полагат. Служителите, които ще бъдат уволнени, са хора, работещи на по-ниски нива. Те са си помагали в група, за да се случат пререгистрациите без необходимите документи. Началниците им са в дългосрочен болничен отпуск, като си мислят, че ще избегнат ударите на закона”, казва Тенев.

Полицейският началник разкри информация, че на територията на София били заснемани над хиляда нарушения всеки ден. Най-фрапиращият случай бил от преди няколко дни – водач бил вдигнал 200 км/ч при ограничение от 80. „Само от началото на годината досега има над 100 000 нарушения за превишена скорост. Всички, които сме връчили, се заплащат”, похвали се още Тенев.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин