100 000 км с BMW 320i Touгing: надежден ли е този „баварец“?

Това BMW доставя удоволствие не само при шофиране, но и при посещенията в сервиза. Защото освен обичайните сервизни обслужвания и поддръжка 320i почти не се нуждаеше от грижи - един радващо надежден автомобил


13
ное.
2017

„Добро представяне в задължителната програма, лошо във волната“ – такъв бе изводът от продължителния тест на BMW Х3 в AUTO BILD. Едно неубедително представяне за този премиум-SUV, който бе обект на много критики. Затова с голямо нетърпение очаквахме как ще се представи следващото BMW по дистанцията от 100 000 км – нима отново ще се повтори случаят с Х3? Или 320i Touгing ще успее да потвърди големите претенции за качество на баварския производител?

Белезите от износване в кокпита са минимални. 3-та серия прави впечатление с добро качество на материалите

На любопитните редактори и техници не им се наложи да чакат много дълго. Скоро след Х3 завърши и продължителният тест на 320i. Комбито от Мюнхен се справи с маратонската дистанция само за 20 месеца.

320i се отличава с мощния си двигател и таланта при движение в завои. За обичащите комфорта водачи окачването му обаче е прекалено твърдо

Нитo един автомобил не е изминавал 100 ооо км в нашата редакция толкова бързо, както това направи BMW 320i Touring, което говори за популярността на този тестов автомобил. Колегите, които ползваха 320i, биха искали неговото „гостуване“ при нас да продължи още дълго. „Този автомобил ми пасва като ушит по мярка костюм“ и“ 150-те к.с. са абсолютно достатъчни за удоволствие от шофирането“. Това са два от типичните коментари от старателно попълвания борден дневник на тестовия автомобил.

Собствениците на 3-та серия могат да си купуват кучета. Те са чувстваха добре при пътуванията в Touring. Почистването на фините мокети обаче изисква голямо търпение

Позитивните коментари преобладаваха

Това са коментари,които ни казват – това не е просто един автомобил. Едно BMW раздвижва духовете. И в резултат получава подобни оценки даже и от тези колеги, които повече гледат, вместо да пишат. Фоторедакторът Бозо Фуркес: „Двигателят и трансмисията образуват една забележително перфектна комбинация.“ Колегата Йоахим Щаат смята, че четирицилиндровият двигател с мощност 150 к.с.,е доста по-здрав от предишните редови шестаци“.

Опционалният стъклен покрив допуска достатъчно слънце и въздух в интериора. За съжаление тестовият автомобил ни изнерви със силни шумове и се наложи реглаж

Едно е безспорно – двулитровият атмосферен двигател е един силен представител на баварския производител, единствено при ниски обороти прави впечатление на малко немощен. Особено ако го сравняваме с агрегатите с турбини на конкуренцията. И все пак – при натиснат „до дъно“ педал на газта 320i се ускорява до скорост 218 км/ч. За съжаление за постигането на максималната мощност BMW препоръчва скъпия бензин А98Н. Забележителни са и качествата на спирачките на BMW. 36 метра спирачен път от скорост 100 км/ч са едно добро постижение. И още по важно – даже и след пробег от 100 000 км спирачната система не показа при знаци на намаление на ефективността.

Елегантен, но не и практичен? Това беше навремето, при първия Touring. След „порастването“ си до дължина 4,52 м и 3-та серия вече е просторна.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин