Тест » 100 000 км с лимузината на Skoda: тази Škoda е просто Superb!

100 000 км с лимузината на Skoda: тази Škoda е просто Superb!

3007
2019

СУПЕР Е ЛАТИНСКА ДУМА и означава „горе“, но и „отгоре“. От друга страна, Superb има френски корени и се превежда като „превъзходен“ или „великолепен“. Така че кръщаването на върховия модел на Škoda с това име е доста смела постъпка. Не бива да се забравя, че чехите напомнят и за своя Superb, произвеждан от 1934 до 1949 година. Внушителна и елегантна луксозна лимузина с 6- и 8-цилиндрови двигатели.

Superb от нашия продължителен тест не може да предложи това. Но във всички случаи е голяма, внушителна лимузина от среден клас с дължина 4,86 метра. Цветът Lava Blue metallic подчертава елегантните модерни форми. Škoda беше оборудвана с някои екстри, които правят живота по-приятен: скоростна кутия с два съединителя, 3-зонова автоматична климатична инсталация, музикална система Canton, теглич, преден парктроник.

„Типичен случай на любим автомобил. Изглежда добре, предлага предостатъчно място, усещането е приятно“ Редакторът Алекс Зюлвалд

Много практично: изглежда като класическа триобемна каросерия, но всъщност е лифтбек с огромен заден капак

Тестът стартира на 12 декември 2016 година. И то как! „Типичен случай на любим автомобил.“ Да наистина, това е първата бележка в бордовия дневник. „Изглежда добре, предлага предостатъчно място, усещането е приятно“, отбелязва впечатленият редактор Аксел Зюлвалд. И нещата продължиха в този дух. „Почти перфектна лимузина, макар и с неособено висока мощност“, похвали автомобила колегата Тим Далгаард. „За разлика от предшественика окачването най-сетне е комфортно. Особено в нежно люлеещия режим Comfort Superb напомня на големите френски лимузини от края на 90-те години“, спомня си познатият като франкофил колега Франк Б. Майер от отдел KLASSIK.

Типична Škoda: Superb е обзаведен ясно и делово, управлението е безупречно

Да купуваме или не?

Да купуваме, категорично. Който търси просторна, добре изглеждаща лимузина на добра цена, няма да сбърка със Superb. Междувременно 1,4-литровият бензинов двигател бе заменен с 1,5-литров TSI, също с мощност 150 к.с. Хубав страничен ефект е сдържаността на Škoda.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин