100 000 км със Seat Ateca 1.4 EcoTSI: блестящо представяне! (ТЕСТ)

2312
2020

Може би някои сега биха се учудили. Продължителен тест на Seat Ateca? Нямаше ли вече такъв? Да, през тази година вече ви информирахме за Ateca и изминатите от „испанеца“ 100 000 километра. Затова му дадохме отличен 6 за надеждност. Но автомобилът не бе разглобен. Тъй като гордите създатели на автомобила искаха непременно това да се случи в завода в Марторел край Барселона.

През месец април обаче това не бе добра идея – заради коронавируса. Затова всички заедно взехме решение: продължаваме да го караме. Докато пътуването в посока юг отново стане възможно. В средата на юли (закратко) ни се удаде такава възможност. Ateca и аз предприехме близо 2000-километровото пътешествие от Хамбург. Самото пътуване протече също толкова безпроблемно, колкото и самият продължителен тест. То беше по-различно в сравнение с допреди няколко месеца. Не бе толкова лесно, но въпреки това много приятно. Усещането да пътуваш отново без гранични проверки бе нещо специално. Но нека се върнем към автомобила. Тук не става дума за свобода при пътуване, а за техника, за функция, за надеждност.

Дори и в заснежените гори на Бавария притежаващият предно задвижване Seat се катереше без проблеми

Впечатленията ми от испанския SUV са положителни. Доброто усещане и доверието в този компактен SUV се запазиха до последния момент. Както и симпатиите на моите колеги през тези две години на теста. „Испанецът“ бе ценен. Между другото и заради своята семплост. Тъй като не досажда на водача с голям брой непримирими асистенти. Тъй като можете да го карате, без да е било необходимо преди това да завършите семинар по управление на кокпита. И тъй като двигателят, трансмисията и окачването представляват един успешен отбор. Защото Ateca предлага достатъчно място, без да ви плаши с размерите си при паркиране. И не на последно място, че въпреки бензиновия двигател под капака си може да се движи икономично. Ако се постараете, ще постигнете и разход със 7 преди запетаята. Като цяло изрекохме доста похвали. Ще успее ли обаче „испанецът“ да се представи добре и пред специално пристигналото от Щутгарт вещо лице от DEKRA Маркус Константин?

Дори и в заснежените гори на Бавария притежаващият само предно задвижване Seat се катереше без проблеми

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин