100% електрифициран aвтопарк от Peugeot на Ролан Гарос

2805
2021

Като дългогодишен официален партньор на Откритото първенство на Франция по тенис за 38-ма поредна година, PEUGEOT ще осигури транспорт за играчите, VIP гостите и официалните лица с автопарк от 100% електрически автомобили за първи път през 2021 година. PEUGEOT прави Откритото първенство на Франция първото спортно събитие по рода си в света, свързвано с напълно електрифицирана мобилност.

Две трети от автомобилния парк от 162 автомобила PEUGEOT на Ролан Гарос се състои от plug-in хибридни модели и една трета от изцяло електрически модели. Автопаркът има изключително нисък въглероден отпечатък: средните емисии на CO2 от един автомобил, само 22,7 г/км, са 7,5 пъти по-ниски, отколкото през 2019 г.

Това значително намаляване на емисиите показва желанието на PEUGEOT да допринесе за опазване качеството на въздуха в района Порт д’Отьой. Това демонстрира и богатството на гамата на PEUGEOT по отношение на екологично отговорни превозни средства с ниски емисии на CO2 .

Турнирът от Големия шлем в Париж ще бъде също възможност за PEUGEOT да покаже пред камерите и глобалната аудитория новата идентичност на марката, която се характеризира с ново лого, както и новият 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED.

Новак Джокович, номер 1 в сетовния тенис и посланик на PEUGEOT ще носи името на марката върху фланелката си по време на мачовете си на клей кортовете на Ролан Гарос.

Този 100% електрифициран автопарк е напълно в съответствие с енергийния преход на марката, която се гордее, че е партньор на екологично отговорната мобилност на Ролан Гарос.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин