10-годишният GT-R на Фетел е на 150 км и се продава

0901
2023

На Себастиан Фетел (35) явно вече не му се кара бързо. След приключването на кариерата си във Формула 1 четирикратният световен шампион ще се раздели с още една от своите скъпи играчки на четири колела.

Сега се търси нов собственик на неговия Nissan GT-R Black Edition. Обявената от германския дилър „Mechatronik GmbH“ цена за японския суперавтомобил е 500 000 лева (250 000 евро) – при това без ДДС. Фетел притежава суперспортния японски модел, произведен през 2012 г., повече от десет години. Според информация на AUTO BILD сделката е минала през тогавашния партньор на Red Bull Infiniti – луксозната марка Nissan.

ОЩЕ ОБЯВИ ЗА ПРОДАЖБА НА NISSAN GT-R

Автомобилът е на пробег само 150 км. Фетел явно не се е наслаждавал на мощността от 550 к.с. и на ускорението от 0 до 100 км/ч за 2,7 секунди. Това надали е било проблем за звезда от Формула 1, но за обикновен шофьор на спортен автомобил си е направо кощунство да не изпробваш на пистата цялата мощ на 3,8-литровия V6 с два турбокомпресора, сглобен ръчно.

Фетел не се шегува за опазването на околната среда: затова се разделя с Nissan GT-R Black Edition.

Ето защо сме напълно склонни да вярваме на описанието към обявата: „По отношение на външен вид и техника автомобилът е чисто нов, което отваря уникална възможност за колекционери, особено с оглед на предишния собственик.“

Това обаче не е първият обявен за продан „спортист“ от гаража на Себастиан Фетел. Още през 2021 г. асът започна да разпродава частната си колекция. През последните три години германецът води живот, ориентиран към защитата на околната среда – и предпочита да кара не бързо, а екологично.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин