1 млн. микроогледала в новите фарове на Audi

1411
2019

Audi продължава с пълна сила своята електрическа офанзива. В рамките на Los Angeles Autoshow марката с четирите пръстена на емблемата ще покаже серийната версия на задвижвания с електричество Audi e-tron Sportback. Дългият 4,90 метра автомобил с четири врати съчетава елегантността на голямо Coupé с прогресивния характер на електромобил. 

За първи път в сериен модел автомобил e-tron Sportback въвежда иновативните Digital Matrix светлини. С помощта на около един милион микроогледала пространството пред автомобила се осветява с непозната до момента прецизност. e-tron Sportback споделя задвижването си с вече добре познатия SUV модел Audi e-tron и също слиза от конвейерите на завода на марката в Брюксел. Audi e-tron Sportback ще бъде разкрит официално за пръв път в Лос Анджелис вечерта преди началото на изложението, на 19. ноември 2019 в 18 часа местно време (съответно на 20.11., 3.00 часа централноевропейско време). Всички ранобудници на Стария континент ще имат възможността да гледат премиерата в социалните мрежи или на Audi MediaTV. 

Друга премиера в Лос Анджелис ще бъде тази на Audi Sport GmbH: с модела Audi RS Q8 ще дебютира флагманът на цялата Q-серия. Автомобилът се задвижва от осемцилиндров битурбодвигател, който осигурява на RS Q8 подобаващи динамични показатели. Моделът съчетава върхово представяне със забележителна ефективност. Това е факт благодарение на своята Mildhybrid (MHEV)-система, която се базира на 48-волтовата основна бордна мрежа. С помощта на ремъчен стартер-генератор RS Q8 може да рекуперира енергия при спиране с до 12 кВт мощност и в последствие я съхранява в литиево-йонната акумулаторна батерия. С тази технология е възможно при скорост между 55 и 160 км/ч в продължение на до 40 секунди автомобилът да се „рее“с напълно изключен двигател. На борда на Audi RS Q8 има и друга технология със сериозен принос за ефективността: системата за временно изключване на половината цилиндри в режими на непълно натоварване.

Audi e-tron Sportback и Аudi RS Q8 ще могат да бъдат видяни на Los Angeles Autoshow 2019 по време на прес-деня на 20. ноември на щанда на Audi. 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин