1-литровият Civic Sport, вдъхновен от Type R


22
фев.
2021

През 2021 г. гамата на Honda Civic получава редица стилистични подобрения, представени още през 2020 г. Дизайнерските промени се изразяват в по-семпла радиаторна решетка и нова форма на въздухозаборниците. Елегантен щрих, успореден на долната част на радиаторната решетка и още по-гладки повърхности около фаровете за мъгла, са допълнени от новата форма на дневните LED.

Новост в гамата е и линията Sport Line (Sport в България), вдъхновена от хотхеча Type R. Налична за нива на оборудване Comfort и Executive на Civic Hatchback, тя се отличава от стандартните модели по някои стилистични заемки от най-бързия сериен модел с предно задвижване – огледалата, праговете, задния дифузьор и спойлера. Динамичният облик при линията Sport Line е съчетан… с 1-литров турбобензинов двигател.

Civic 2021 ще продължи да бъде наличен както като хечбек с пет врати, така и като четириврат седан. Първият ще се предлага и с двата познати ни турбобензинови двигателя – 1.0 VTEC TURBO и 1.5 VTEC TURBO, а вторият – само с по-големия силов агрегат. 1,0-литровият мотор вече ще е наличен само с 6-степенната механична трансмисия, а 1,5-литровият ще се съчетава и с двата вида предавателни кутии, т.е. той ще може да бъде поръчван и с автоматичната CVT със 7 симулирани предавки. Пътниците ще продължат да се радват на интуитивната свързана инфоразвлекателна система, съвместима с Apple CarPlay и Android Auto.

Интериорът на Civic стана още по-добър през 2020 г., като бяха включени нови текстури за вътрешните панели.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин