Японският Rolls-Royce

След цели двадесет години се появи новото поколение на лимузината Century


30
окт.
2017

Новата Toyota Century изглежда като телепортирана от миналото. Предницата на предлагания само в Япония конкурент на Rolls-Royce, който се произвежда ръчно от 1967 г. и едва през 2018 г. ще има третото си поколение, е доминирана от внушителна решетка на радиатора. На нея личи емблемата на Century, фениксът. Новите LED фарове са квадратни и подчертават изчистеността на дизайна, а дългата 5,54 метра има доста величествен вид. В долната част на каросерията през целия автомобил преминава сребриста лайсна. Впечатление в задницата прав ят големите задни светлини със сребриста рамка.

В оформлението на вътрешното пространство също личи класическият подход. Една част от тапицерията е вълнена – този избор правят половината от клиентите – другата е кожена. Седалките са меки и върху тях се чувствате като на дивана в хола. Позицията на седене на водача е много удобна – навсякъде в Century е изключително просторно. Дървените и метални елементи по врати са с отлична изработка.

Традицията обаче не се запазва: един детайл се променя при третото поколение на Century: V12-моторът е заменен от модерна хибридна система. Електрическата машина работи с 5,0-литров V8-бензинов агрегат. Шумоизолацията е на превъзходно ниво. Комфортът е на много високо ниво – окачването е въздушно, има и новоразработени специални гуми за модела. Оборудването за сигурност включва асистент за предупреждение при сблъсък и за мъртвата зона. Предшественикът на модела струваше 200 000 лв. Месечното производство на този луксозен динозавър е 50 автомобила.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин