Якият Amarok на BBM


30
апр.
2018

Особено след фейслифта наскоро VW Amarok е доста препоръчителен пикап. Но дори и в топверсията „Aventura“ Amarok си остава сравнително примерен – тоест далеч от класики като Ford F-150 Raptor например. Именно в тази насока са действали тунинг-специалистите от  BBM Motorsport, пускайки преработка на Amarok.

Централен елемент е бодикитът на Delta 4×4, който повдига VW Amarok Aventura V6 с 10 сантиметра. Срещу доплащане моделът е оборудван с STT-Pro-гуми във формат 305/60-18, обути върху 18-цолови джанти с името Beadlock. Подходящи са увеличенията на калниците, а ако всичко това ви се струва недостатъчно, то можете да повдигнете своя Amarok с още 4 см – с 35-цолови гуми с размер 305/70-18.

Отпред има булбар в матовочерен цвят в комбинация с LED-фарове. Новият основен цвят на тунингования Amarok се нарича „Charcoal matt metallic“. Освен това има черни и зелени елементи с логото на BBM. Останалите хромирани части на автомобила също са пръснати в черно-матово. Оборудването включва също и защита на дъното на автомобила Rival, както и платформа на покрива с капацитет  300 кг. За подчертаване на офроуд характера на модела, платформата на покрива е оборудван с PIAA-LED-ивица и шнорхел – за повишаване на дълбочината на газене. Мощността е оптимизирана посредством чиптунинг на BBM – от 225 к.с. и 550 Нм до 265 к.с. и 620 нютонметра.

Цялата преработка на BBM Motorsport струва около 40 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >