„Юнак“ кара в насрещното на магистралата в най-лява лента!


8
дек.
2017

В края на годината водач на Audi 80 с врачанска регистрация прави сериозна заявка за титлата „Най-безразсъден шофьор“. Автомобилът на нарушителя се движи в насрещното около 45-и километър на автомагистрала „Хемус“ – и то в най-лявата (изпреварваща) лента. Кандидат-самоубиецът е задържан благодарение на друг водач, заснел видеоклип, който предизвика вълна от възмущение по социалните мрежи. Главният секретар на МВР Младен Маринов разкри, че мъжът, създал серия от опасни ситуации, дори не притежава свидетелство за правоуправление на МПС.

В резултат на бързи съвместни действия, предприети от служители на ОДМВР-София и ОДМВР- Враца, е задържан 52-годишен мъж от врачанското село Три кладенци.  Издирването му започна веднага след като в социалните мрежи бе разпространен клип, показващ управление на лек автомобил „Ауди 80“ в лентата за насрещно движение в района на 44-46 км на автомагистрала „Хемус“.

В хода на проверката е установено, че нарушителят има и неплатени глоби в размер на 130 лева, поради което е издадена заповед за прилагане на принудителна административна мярка „отнемане на СУМПС“. Съставен му е и акт за извършени нарушения по чл. 157, ал. 8 и чл.  58, т. 4 от Закона за движение по пътищата. От полицията призовават хората, които станат свидетели на подобни нарушения, да подават своевременни сигнали. Важно е те да съдържат информация за мястото на нарушението, както и забелязани детайли, които биха помогнали за бързото идентифициране на превозното средство.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >