/ Юбилейният Defender 130 на Кралицата ще бъде предаден на Британския червен кръст

Юбилейният Defender 130 на Кралицата ще бъде предаден на Британския червен кръст

Специално преустроеният Defender 130, дарен на Британския червен кръст в чест на платинения юбилей на Нейно Величество кралица Елизабет II, трябва да влезе в активна служба на Северен Уелс. Моделът ще бъде инструмент за подпомагане на благотворителната организация в подкрепа на намиращите се в труднодостъпни общности като планинската верига Сноудония, полуостров Лейн и остров Англиси. Работейки с Британския червен кръст, чийто патрон е кралица Елизабет II в продължение на 70 години, Defender 130 е адаптиран в съответствие с модерните принципи на Jaguar Land Rover, за да включва усъвършенствани комуникационни функции. Тъй като Уелс е класиран като втората най-лоша област в Обединеното кралство относно 4G покритие на данни в крайградските райони, способността на Defender да поддържа връзка ще бъде от съществено значение по крайбрежието на региона, планинския терен и отдалечените места.

Автомобилът включва подобрена антена, свързана с 4G, за осигуряване на мощен сигнал независимо от местоположението, вграден телефон, VHF радио за комуникация и подобрена телематична система с GPS проследяване. Слънчева система за захранване на покрива ще зарежда допълнителна батерия за захранване на аксесоари, когато двигателят не работи, така че Defender да може да остане свързан по-дълго. Допълнително ценно място за съхранение е създадено чрез премахване на третия ред седалки на Defender 130. Монтирана система с чекмеджета ще позволи на екипите да транспортират оборудване като одеяла, храна и консумативи за първа помощ, което гарантира, че автомобилът ще бъде добре оборудван за реагиране в редица извънредни ситуации като бури, наводнения, пожари и условия на замръзване.

Антибактериални покривала за седалки и акумулаторни фенери с точки за зареждане също са сред адаптациите за допълнителна практичност, докато вграденият бойлер ще позволи на Британския червен кръст да осигурява топли напитки по време на криза.

Лора Ууд, директор „Партньорства, опит и колекции“ в Jaguar Land Rover, казва: „В продължение на почти 70 години ние си партнираме с Британския червен кръст, като непрекъснато търсим начини да растем и подкрепяме тяхната работа чрез нашите автомобили и технологии. „Заедно продължаваме да достигаме до хора в изолирани и отдалечени общности в цялата страна. Този нов Defender 130 е особено важен и ще подкрепи най-нуждаещите се в Северен Уелс. Това е и трогателен начин да отпразнуваме 70-годишния патронаж и отдаденост на Нейно Величество към работата на Британския червен кръст.“

Крис Дейвис, ръководител на отдела за реагиране при кризи и извънредни ситуации в Британския Червен кръст, коментира: „В продължение на почти седем десетилетия доброволците на Британския червен кръст отговарят на извънредни ситуации в автомобили Land Rover. „От пожари и наводнения до бури и прекъсвания на електрозахранването, партньорството ни с Defender ни помогна да сме до хората в криза. Това щедро дарение ще има огромно въздействие върху нашите служби за спешно реагиране в Северен Уелс, гарантирайки, че можем да продължим да подкрепяме хората, където и да са те и каквото и да ни поднесе времето.“

Преди да започне своя експлоатационен живот в Северен Уелс, автомобилът участва на Royal Windsor Horse Show (11-14 май), събитие, което редовно се посещава от кралица Елизабет II. Посетителите на изложението могат да видят Defender 130 и да научат повече за дългогодишното партньорство на Jaguar Land Rover с Британския червен кръст.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин