Ъпдейт на Tesla с новости за моделите

1804
2024

С пролетния си ъпдейт Tesla оборудва своите автомобили с нови функции – новостите са за Tesla Model S, Model 3, Model X и Model Y!

Посредством Over-the-Air-ъпдейт американският автомобилен производител Tesla редовно оборудва автомобилите си с нови функции. През пролетта на 2024 г. водачите на Tesla също ще се радват на ктуализации, както обявиха от Tesla в X. Касае се за следните обновления:

Нови изображения за Model 3 и Y

За моделите Model 3 и Model Y, оборудвани с AMD-чип, ъпдейтът на Tesla предлага визуални обновления. Когато автомобилът е паркиран, потребителите ще могат да управляват автомобила посредством пълно изображение на автомобила. Освен това Tesla ще увеличи изображението на медийния плейър и ще позволява по-бърз достъп до последните съдържания и фаворитите.

Ъпдейтът допълва визуализация по време на движение за системата на автопилота, като картата се намалява и се показва в горния десен ъгъл.

Автоматизирана смяна на предавките за Model S и X

Model S и X от година на производство 2021 г. също ще получат вълнуващи обновления. Така автомобилите ще получат бета-версията на „Auto Shift“. Въз основа на преценка на ситуацията автомобилът ще превключва автоматично между предавка за движение на пред и назад.

Отварянето на багажника също ще бъде улеснено от Tesla: ако смартфонът е обучен като ключ, то багажникът ще се отваря автоматично, щом водачът застане зад автомобила. Освен Model S и X от година на производство 2021 г.  чрез ъпдейт тази функция ще получи и Model 3. Екстрата се активира от настройките на автомобила.

Също така чрез пролетния ъпдейт Tesla ще подобри и рекуперацията на Model S и Model X: при спиране на магистралата в батерията ще влиза повече енергия.

Информация за втория ред седалки за всички модели

Tesla ще пусне с ъпдейта и аудиоприложението Audible в своите автомобили, като ще подобри интегрирането на Spotify. При активна навигация пътниците на задните седалки ще получават посредством задните тъчскрийнове актуална информация за пътуването. В горната част на екрана ще се показват и часът и температурата.

Освен това Tesla ще предостави на разположение функция за преглед  на записите на режима за наблюдение. Потребителите ще могат да гледат на смартфоните си записи от режима за наблюдение. Екстрата се предлага само в някои държави.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин