Ъпдейт на мощността и външността на Ford GT

1102
2020

Ford GT ще бъде преработен за моделната 2020 г. Освен малка инжекция по отношение на мощността, ще има и нова ауспухова уредба и две допълнителни опции по отношение на лака.  

Новият Ford GT се появи на пазара през 2016 г. Сега произвежданият в Канада суперспортен автомобил ще получи първия си ъпдейт. За моделната 2020 Ford ще даде на GT по-голяма мощност, допълнителни опции по отношение на лака и нова ауспухова уредба.

Мощността се увеличава с 14 к.с.

Както обикновено в задницата на суперспортиста работи 3,5-литров битурбо V6 агрегат. Неговата мощност вече не е 655, а 669 к.с.,  като максималният въртящ момент също е пораснал. Засега от Ford не назовават данни по отношение на пърформънса. Досега GT ускоряваше до 100 км/ч за 2,8 секунди и вдигаше максимална скорост от 348 км/ч. Преработката обаче е насочена не съм стойностите по отношение на спринта, а към подобряване на представянето на пистата. Промените при задвижването обхващат по-мощни бобини на запалването и бутала с нови канали. Опционалната преди титанова ауспухова уредба на Akrapovic сега е серийна – тя пести 4 кг от теглото. Освен това от Ford са преработили охлаждането на двигателя. Посредством по-големите интеркуулери ще бъде оптимизирано охлаждането при голямо натоварване на пистата. Има нова настройка и на амортисьорите в режим Track – тя помага за повече стабилност и по-добър контрол при бърза скорост в завои.

Ford GT излага на показ своята карбонова каросерия

В бъдеще клиентите ще могат да избират между два дизайна. Първият се нарича „Liquid Carbon“. Вместо цветен лак тук има прозрачен, при което карбоновата каросерия на Ford GT се вижда. Стандартно това Liquid Carbon-GT се предлага с карбонови джанти. Ако желаете, може да комбинирате карбоновия дизайн с различни декоративни ивици.  Liquid Carbon ще бъде лимитиран, като от Ford не споменават точна бройка. Втората опция по отношение на дизайна е в цветовете Gulf Racing.  „Heritage“-дизайнът в цветовете синьо и оранжево напомня на победата в Льо Ман през 1969 г. Нови са и карбоновите джанти за дизайна Heritage. Преработеният Ford GT вече се произвежда. До края на производствения период през 2020 г. Ford възнамерява да произведе 1350 екземпляра. Базовата цена на GT е около 1,1 милиона лева. Между другото всички 1350 екземпляра от новата версия вече са продадени.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин