Новини » Светът на Фолксваген » е-мобилност » Ще стане ли VW ID.Buzz с двойна кабина реалност?

Ще стане ли VW ID.Buzz с двойна кабина реалност?

1508
2022

VW ID.Buzz с двойна кабина и товарна повърхност звучи примамливо. Заявлението за регистрация на патент приближава модела до ралността.

Новини за ID.Buzz с двойна кабина: VW е подал заявление за регистрация на патент за ID.Buzz с товарна повърхност и двойна кабина. Това бе потвърдено след запитване на AUTO BILD от VW лекотоварни автомобили. Дали Buzz с двойна кабина все пак ще стане реалност, остава да разберем след време. VW лекотоварни автомобили проверява ситуацията с търсенето.

Затова пък е сигурно, че карго-версията на ID.Buzz ще се появи на пазара от 2023 г. в дълга база – хората от Хановер ще извадят скоро първия вариант. Интересът към лекотоварния вариант на Buzz е голям – половината от поръчките на ID.Buzz са за версията „Cargo“ с плъзгаща се врата.

Двойната кабина има дълга традиция

Връщаме се към двойната кабина: ID.Buzz се появи за първи път с двойна кабина под формата на дизайнерска скица на VW през април 2022 г. Особеното: почти до задната ос ID.Buzz с четири врати съответства на обикновената пътническа версия. Каросерията свършва след втория ред седалки.

Задната част на Buzz представлява товарна повърхност. Тази конфигурация на каросерията – започнала с T1 – има дълга традиция при VW.

Два реда седалки и място за товарене. Това е Doppelkabine (от немски – двойна кабина или „DoKa“) – тук като Volkswagen T3.

Още по темата

ƒ