Ще се превърне ли Volkswagen във Voltwagen?


31
мар.
2021

Историята си я бива: прессъобщение, изпратено случайно твърде рано, разкрива информацията, че Volkswagen щял да се превърне във Voltwagen в САЩ, поне при електрифицираните модели.

Евентуалното ребрандиране може да се впише в стремежа на автомобилния производител да навакса по отношение на електрическите задвижвания. Volkswagen иска да увеличи значително дела на продадените електромобили, който в момента е пренебрежимо малък. През 2020 г. от общо 9,3 милиона автомобила, продадени от Volkswagen по целия свят, едва около 230 000 са на ток. А Volkswagen планира да продава по един милион електромобила годишно до 2025.

Американските медии CNBC и USA Today съобщиха за случайно изпратеното прессъобщение. То се оказва непълно, с оставени празни места за цитати и изображения. Пускането на информацията официално е планирано за 29 април, а не за 29 март. CNBC цитира вътрешен човек, който потвърждава автентичността на прессъобщението. Нищо чудно обаче то да се окаже първоаприлска шега – а не PR катастрофа.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >