Ще се превърне ли Renault Espace в Austral с дълго междуосие?

0611
2022

SUV-визия, 7 седалки и хибридни задвижвания. През 2023 може би ще се появи Renault Austral Espace

Има надежда за Espace – въпреки кризата в този сегмент, важният в историческо отношение  модел може би ще остане в гамата на Renault – с различна идентичност. На хоризонта се задава Austral Espace – седемместна версия на новия френски хибриден SUV с дълго междуосие. През последните месеци моделът е забелязван като маскиран прототип.

Засега не се знае, как точно ще се нарича моделът -„Grand Austral“ и „Austral Espace“ са някои от хипотезите. От една страна Renault използва „Grand“ за по-големия Scénic, така че не невъзможно сега традицията да бъде продължена и при друг ван.

Предницата и задницата вероятно ще бъдат на сто процента идентични с Austral, докато страничната част ще бъде по-дълга с по-големи стъклени повърхности (благодарение на удълженото с 10 см междуосие). Общата дължина ще е поне 4,70 метра.

За задвижването на Austral Espace вероятно ще отговаря бениново-хибридната гама на Austral. Renault се предлага като мек хибрид във версиите 1.2 Turbo със 131 к.с. (също и с 6-степенна механична трансмисия) и 1.3 Turbo със 158 к.с., както и като разполагащ с 200 к.с. вариант E-Tech с автоматична трансмисия Multimode.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин