Ще се появи ли скоро по-мощна Toyota Supra?

0402
2020

Toyota вероятно ще пусне скоро по-наточена Supra. Новата топ-версия ще разполага с над 400 к.с. и ще бъде представена още през 2020 г.  AUTO BILD ще ви даде информация!

Изглежда Toyota все пак ще пусне горещ вариант на Supra! Според японски медии новата топ-Supra ще има добавка в името си „GRMN“ (Gazoo Racing Masters of Nürburgring). GRMN е спортното подразделение на Toyota. Очаква се новият модел да дебютира скоро!

Редови 6-цилиндров мотор с 400 к.с.

Наточената GRMN-Supra вероятно ще продължи да залага на 3-литровия 6-цилиндров мотор на BMW – в случая обаче турбодвигател може би ще разполага с 400 к.с., или с 60 к.с. повече.  Многобройни тунинг-фирми вече доказаха, че може да се изтръгне повече от агрегата. Например Dreihundert Dresden стигнаха до 800 к.с., а Papadakis Racing от Щатите дори до над 1000 к.с. GRMN-версията също ще залага на 8-степенната автоматична трансмисия. Създателят на Supra Тецуя Тада заяви, че от Toyota трябва да се концентрират  върху други моторизации, преди да бъде създадена механична трансмисия. така, че почитателите на Supra ще трябва да почакат още за трети педал. Несъмнено автоматичната предавателна кутия ще доставя удоволствие в евентуалната GRMN-Supra. Очакванията са,  топверсията на Supra да бъде представена още през 2020 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин