/ Ще се появи ли новото Infiniti Q50 като електромобил?

Ще се появи ли новото Infiniti Q50 като електромобил?

Следващото поколение на Infiniti Q50 би могло да се появи на пазара като електромобил. Информация за външния вид, размерите и задвижването!

Infiniti работи по новото поколение на Q50. В средата на десетилетието е възможно лимузината да се появи на пазара като електромобил. В Япония  моделът ще излезе отново като Nissan Skyline.

На външен вид новото Q50 е възможно да се ориентира по представената през 2019 г. студия Qs Inspiration Concept (на снимките), като някои детайли например радиаторната решетка напомнят на японската легенда GT-R. Фаровете и задните светлини са с тясна форма и LED-техника, отпред има и осветено лого на Infiniti – в задницата пък доминира голям надпис Infiniti.

По отношение на външните размери седанът е ориентиран в средния клас – с дължина от 4,80 метра, широчина от 1,80 метра и височина от  1,45 метра той е горе-долу с размерите на BMW Серия 3. 

Новото Q50 ще се появи на пазара вероятно през 2025 г. – като електромобил и ще бъде задвижвано от два електромотора (един на предната и един на задната ос). Възможен и вариант с хибридно задвижване. В Япония моделът ще продължи да се нарича Nissan Skyline, макар че такова легендарно име би спечелило клиентите и в Европа.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин