Ще пусне ли Volkswagen скоро офроуд-Atlas?


14
ян.
2020

VW подготви страхотната концепция „Basecamp“ – възможно е скоро студията да стигне до серийно производство

Още през пролетта на 2019 г. Volkswagen представиха студия на офроуд-модел: нейното име е Basecamp и е базирана на SUV-а Atlas. Дисега от Волфсбург запазваха мълчание относно евентуалното серийно производство на модела. Наскоро обаче от Volkswagen подадоха в Щатите заявление за патент на марката Basecamp. Това вероятно означава, че Volkswagen действително ще пристъпи към серийно производство на офроуд-Atlas-а!

По-висока каросерия и багажник на покрива

Концепцията VW Atlas Basecamp е създадена съвместно с тунинг-специалистите от APR. Представена е през април 2019 в Ню Йорк. Basecamp е базиран на продавания в САЩ Volkswagen Atlas в топнивото на оборудване SEL. Студията е създадена за свободното време на хора, прекарващи го в планината. За задвижването отговаря 3,6-литров VR6 агрегат с 280 к.с. и задвижване на четите колела 4Motion. Автомобилът е със 17-цолови джанти на fifteen52 с гуми с размер 265 All-Terrain. Каросерията е повдигната с 3,8 сантиметра от специалистите на тема окачване от H&R и притежава подобрена офроуд-пригодност. Atlas е с матовосив лак с оранжеви акценти,  а багажникът на покрива и LED-светлинните ивици отпред и отзад подчертават рустикалната визия на модела.

Серийното производство е твърде вероятно

Ако Basecamp стане реалност, то най-вероятно ще бъде базиран на излезлия наскоро фейслифт на Atlas. Засега обаче не е известно дали със сигурност и кога ще се появи моделът. Действително получаването на патент е предпоставка за серийно производство, а освен това в Щатите рустикалните SUV-ове и пикапи са доста купувани. Също така засега можем само да спекулираме относно цените на Volkswagen Atlas Basecamp – Atlas SEL с пълно оборудване се предлага за 49 000 долара. Официално Atlas не се предлага в Европа, затова е малко вероятно Basecamp са се появи на стария континент.

Още по темата