Ще пусне ли General Motors функция за масаж на краката в автомобила?


26
февр.
2021

Подобно нещо няма дори и в Rolls-Royce: General Motors е подал заявление за регистриране на патент за функция масаж на стъпалата в автомобила. Системата би била уникална в автомобилния бранш.

Автомобилите от луксозния клас предлагат в днешно време всякакви възможни екстри. Подгряване на подлакътника, ароматизатор на вътрешното пространство според настроението, отопляващи и охладяващи се поставки за напитки. Седалките с функция за масаж също отдавна не са нещо ново. Идея на General Motors ще постави луксозните екстри на ново ниво: американците са подали заявление за придобиване на патент за пневматична масажна функция за краката.

Ако трябва да бъдем честни – подобни екстри всъщност вече съществуват – например в новия S-клас. за задните седалки се предлага масаж на прасците. А в Audi A8 има масажно устройство за стъпалата, интегрирано в седалката на пътника до водача – всъщност само опционално за дългата база на модела, при това само за мястото отзад вдясно. Патентът на GM предвижда разположени в пода на автомобила масажори за краката за всички пасажери в автомобила.

Патентът на GM е с масаж с въздух под налягане

Цялата система ще функционира посредством разположени надлъжно и напречно в пода на автомобила, които пулсират с въздух под налягане. Тази функция естествено не е предвидена за водача. Засега не е ясно, дали патентът ще бъде реализиран. Автомобилните производители подават постоянно заявления за патенти – не всички обаче стигат до серийна зрялост. При положение, че функцията за масаж на краката действително се появи, то горещ кандидат за нея би бил новият Cadillac Lyriq.  

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин