Ще получи ли фейслифтът на Tesla Model 3 по-голяма батерия?

0307
2023

Tesla Model 3 притежава минималистичен дизайн, модерна техника, голям пробег и скоро ще бъде оборудвана с нови батерии на .
За бъдещата, преработена версия на Model 3, Tesla може би ще оборудва модела с нови батерии – такава информация пристигна от Китай. Новото поколение на базовия модел ще бъде оборудвано с нови батерии на CATL с литий-манган-железен фосфат (LMFP).
С новата химия на батерията ще бъде възможен капацитет от 66 кВтч. – към момента с настоящата батерия в базовия модел капацитетът на батерията е 60 кВтч.
По-големият капацитет на батерията означава и по-голям пробег – досега с едно зареждане на батерията Model 3 можеше да измине до 556 километра (по китайския цикъл CLTC), а по WLTP-метода това означава 491 километра. С допълнителните 6 кВтч. по китайския цикъл пробегът ще нарасне до 675 километра.
Tesla би могла да използва новата 66-киловатчасова батерия не само в новия Model 3, а и в планираната за 2024 преработена версия на Model Y. Още през август 2022 имаше слухове, според които Tesla възнамерява да използва в новия Model Y подобрените батерии на CATL. Тогава твърдението бе отречено от Tesla.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин