Ще победи ли хибридната Corolla Focus и 308?


3
авг.
2019

Това обаче е само половината истина. Тръгни-спри в града и спокойно реене по междуградски пътища? Идеални за хибрида! Още повече, че от Toyota са направили балансирана настройка на Corolla. Автомобилът се управлява спокойно, като макар и да преминава малко твърдичко през къси неравности, дългите се поглъщат с лекота. Ако предпочитате по-бързо или изминавате много километри по магистрала, то по-добре стойте далеч от Toyota. Защото винаги първо се качват оборотите, а след това със забавяне се вдига и скоростта. А алуминиевият бензинов двигател започва да издава дрънчащ звук след 3000 оборота, звучи измъчено и вдига шум. При градско шофиране нещата обаче изглеждат значително по-добре. А разходът? Toyota обещава 5,2 литра – невъзможно е да се постигне. По време на теста измерихме 6,9 литра. Част от тестовата ни отсечка е и етап с движение с пълна газ – минават го всички останали автомобили. Бензиновият Focus харчеше 6,8, дизеловото Peugeot – 6,6 л/100 км.

Toyota и Ford с изцяло нов дизайн, докато Peugeot е на пазара от 2013 г. Всичките три модела са прилични комбита

308 SW с HDi двигателя със 180 к.с. се предлага като GT за 55 430 лева. Хибридната Toyota със 180 к.с. се оферира само в топнивото на оборудване с разточителен брой екстри и затова струва дори повече: 64 990 лева. На този фон Focus е сравнително изгоден, за Titanium Ford иска за тестовото оборудване с някои екстри 45 660 лева. Corolla се завърна, но все още това не стига за победа в сравнителен тест.

ИЗВОД

В сравнението на системите си проличават слабостите на хибридното задвижване – независимо от вкуса или характера: Corolla има прекалено малък полезен товар за комби, както и малък прикачен товар. Тук значително по-добре се справя също новият Ford.

1.Ford Focus Просторен. С пъргав бензинов мотор и добри динамични характеристики.
2.Toyota Corolla Успешно ново поколение, зрял хибрид. Малък полезен товар.
3.Peugeot 308 Елегантно комби с добра комбинация „двигател-трансмисия“. Но с тясна задница.484 точки

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >