Ще отиде ли това Bugatti Veyron за скрап?

1003
2020

Дали това Bugatti няма да има тъжен край? В Замбия притежател на развиващ 1001 к.с. Veyron е заподозрян в пране на пари. Ако това престъпление бъде доказано, суперавтомобилът може да отиде на скрап!

Както съобщават различни африкански медии, Veyron-ът е задържан още при влизането си в страна на летището в замбийската столица Лусака e задържан от отдела за борба с наркотиците. Полицаите подозират, че струващото над 2 млн. евро (ок. 4 млн. лева) Bugatti e купено с нелегално придобити финансови средства. За да бъде установено дали собственикът на Bugatti-то не е закупил автомобила по незаконен път или с „изпрани“ пари, започва разследване. Докато то трае, Bugatti-то ще бъде задържано. Ако подозренията се окажат верни, не е ясно какво ще се случи с колата. Една от възможностите е тя да бъде претопена.

Този сценарий звучи много тъжно за хората с бензин в кръвта – ефект, който бива засилен с оглед на факта, че задържаното Bugatti е 1 от общо 12 екземпляра в специалната версия Sang Noir. Тя е представена през 2008 и по данни на Bugatti е „вдъхновена от нощта“. Всички 12 екземпляра комбинират черна каросерия с много видими карбонови детайли, затъмнени фарове, хромирани капаци на огледалата и оранжев интериор. Един-единствен Sang Noir е доставен с червен интериор.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин