Ще надвият ли Audi R8 V10 Performance, BMW M8 Competition и Nissan GT-R Nismo новото Porsche 911 Turbo S?


28
апр.
2021

ПОГЛЕДНАТА ОТГОРЕ, пистата на DEKRA „Лаузицринг“ изглежда като гигантска площадка за игра за големи момчета. Отдолу е същото. Тук, в Лаузиц, на площ, двойно по-голяма от тази на Монако, AUTO BILD тества супер спортни автомобили. Това е тежка работа и същевременно огромно удоволствие.

Нашият човек, който вече ги е карал всичките, се казва Гидо Науман. Зашеметяваща прическа, приятелски поглед и тънък усет за педала на газта – малцина са като него. Когато попиташ Гидо кой е най-добрият му ламаринен приятел, с когото иска да измине 4,5-километровата отсечка, той изобщо не се замисля: „Porsche 911 GT2 RS.“ Този път моделът не участва в теста, но затова пък имаме адски силен квартет: Porsche 911 Turbo S, BMW M8 Competition, Nissan GT-R Nismo и Audi R8 V10 Performance. Именно коли от този калибър са подходящите за Гидо. Всекидневието на един страстен автомобилен състезател. За Бен, Хайко, Лауриц, Макс и Йозгур е като дар Божи от небето с конските сили. Петимата читатели на AUTO BILD – в истинския живот служители в офиси или ръководители производство – днес ще влязат в ролята на тестови редактори. Подобно нещо не се купува с пари, а само се печели.

911: за дисплеите бихме могли да поспорим, докато позицията на седене е спортно ниска
M8: благородно – вътрешното пространство на M8 е по-скоро луксозно, отколкото такова на спортен автомобил
GT-R Nismo: прекалено много тунинг? Полусликове, керамични спирачни апарати, карбон. Въпреки многото техника по-тежкото M8 е по-бързо
Кокпитът е много добър, всичко е ориентирано към водача, на волана има Performance-превключвател и стартов бутон

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин