Ще караме ли Sony-та и LG-та в бъдеще?


5
ян.
2022

Горе – Sony Vision S02

Sony явно сериозно се стреми към навлизане в автомобилния бизнес: японският електронен гигант представи втори прототип на електрически автомобил на технологичното изложение CES в Лас Вегас и ще основе дъщерно дружество за мобилност през пролетта. Проучват се възможностите за пускане на техен собствен автомобил, каза главният изпълнителен директор на Sony Кеничиро Йошида във вторник. Sony представи първия прототип с името „Vision-S“ в началото на 2020 г. – също на CES в Лас Вегас. По това време японската компания за електроника още оставяше отворен въпроса дали автомобилът някога ще влезе в серийно производство. Тогавашният прототип вече се нарича „Vision-S01“. Новият модел „Vision-S02“ е малко по-висок компактен SUV.

Sony Vision-S01

Robotaxi: LG също иска да навлезе на пазара на автомобили

LG също се опитва усилено да влезе в автомобилния бизнес. Южнокорейската компания представи своята визия за автономно превозно средство на CES във вторник. Според информацията концепцията Robotaxi с името LG Omnipod трябва да може да се използва като „развлекателна капсула“ или мобилен офис. За близкото бъдеще LG представи кокпит на автомобил с големи дисплеи. По този начин специализираната в електроника компания се подготвя да се конкурира с утвърдени доставчици в бранша. Освен това във вторник групата представи и малък робот за доставка, например за пазаруване или доставка на храна.

LG иска да конкурира доказани доставчици на автомобилната индустрия с дигитални кокпити като този.

Спекулациите за автомобили Apple не спират

На изложението CES преди две години, подобно на Sony, LG също демонстрира амбициите си за автомобилния пазар с интериорната концепция за роботизирано такси. Преходът към свързани електромобили осигурява на електронни гиганти като Sony и LG възможността да атакуват пазара за мобилност, бидейки близо до потребителите. От години се спекулира и относно плановете на Apple за автомобил. Към момента е ясно единствено, е, че компанията работи върху технология за автономно шофиране.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин