Ще електрифицира ли BMW M2?


16
сеп.
2019

Дали от BMW ще сложат електрическа турбина и 48-волтова бордова мрежа на спортното си Соupé? AUTO BILD ще ви информира, какви предимства би имало това за M2 и кога би бил пазарният старт.

BMW M2 с електрическа тяга? Твърде възможно е от BMW да оборудват  с 48-волтова бордова мрежа и с електрическа турбина спортното си Соupé. Този синтез между електрическа и обикновена турбина се използва при някои от S-моделите на Audi. Така двигателят реагира  по-бързо в сравнение с обикновените турбини и турбодупката може да бъде елиминирана. Освен това по този начин могат да бъдат увеличени мощността и максималният въртящ момент.

В момента M2 Competition разполага с 410 к.с. и 550 Нм. Plug-in-хибрид или електрически задвижвана предна ос изглеждат не особено вероятни. Засега за цената на модела може само да се спекулира. Към момента M2 Competition стартира от 125 000 лв., като се очаква електрифицираната версия да е с няколко хиляди по-скъпа. Също така не е известно, кога би се появило M2 с електрическа тяга – пазарният старт обаче едва ли ще е преди 2022 г., или малко преди въвеждането на новото поколение на модела. Възможно е и електрифицираното M2 да е вече обявеното M2 CS.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >