Ще догони ли Tesla традиционните играчи?

Tesla празнува, защото произвежда 2000 Model 3 на седмица, но специалистите отбелязват, че процесът е изключително неефикасен.


7
апр.
2018

Най-накрая Илън Мъск зарадва акционерите, след като започна да произвежда повече от 2000 бр. Model 3 на седмица, но запознати от бранша отбелязват, че 70 други модела се произвеждат по-бързо в Северна Америка.

Хората от Tesla често са обвинявани, че подценяват важността на някои малки, но съществени за производството на автомобили способа, които Ford или Honda отдавна са усвоили. Ford сглобява около 1100 SUV-а Escape всеки ден в една фабрика, докато канадската база на Honda в Алистън се нуждае само  от 3,5 работника за производството на един автомобил.

В сравнение с това, от завода на Tesla излизат само 289 Model 3 на ден, а за направата и на всеки електромобил са нужни 35 човека. Тези неефикасности влияят на увереността на акционерите в компанията.

Целта на Tesla е да прави 5000 бройки  Model 3 седмично, което са около 714 на ден, но анализи показват, че американският производител е много далече от тези числа.

Още по темата

Card image cap
Патриотичната лимузина на Путин

11
апр.
2016

Лидерът на Русия ще получи нов луксозен автомобил местно производство. Сега има нови детайли около проекта, в който е замесена и компанията Porsche

Card image cap
Carlsson: завръщане с корейска помощ

16
дек.
2015

Изминаха седем месеца, откакто тунинг фирмата Carlsson обяви фалит. Сега тунинг специалистите се завръщат с нов собственик и променено име

Card image cap
BMW разкри кокпита на новата Серия 5 (ВИДЕО)

19
сеп.
2016

През пролетта на 2017 г. BMW ще пусне на пазара новата „петица“. В тийзър компанията от Мюнхен представя кокпита на модела

Card image cap
Нов живот за лимитираното Porsche 911 Carrera 2.7 MFI

2
ное.
2016

Произведени са само 21 екземпляра, като този е напълно реставриран и отива на търг на 12 ноември

Card image cap

В последния брой:

Архив >