Ще догони ли Tesla традиционните играчи?

Tesla празнува, защото произвежда 2000 Model 3 на седмица, но специалистите отбелязват, че процесът е изключително неефикасен.


7
апр.
2018

Най-накрая Илън Мъск зарадва акционерите, след като започна да произвежда повече от 2000 бр. Model 3 на седмица, но запознати от бранша отбелязват, че 70 други модела се произвеждат по-бързо в Северна Америка.

Хората от Tesla често са обвинявани, че подценяват важността на някои малки, но съществени за производството на автомобили способа, които Ford или Honda отдавна са усвоили. Ford сглобява около 1100 SUV-а Escape всеки ден в една фабрика, докато канадската база на Honda в Алистън се нуждае само  от 3,5 работника за производството на един автомобил.

В сравнение с това, от завода на Tesla излизат само 289 Model 3 на ден, а за направата и на всеки електромобил са нужни 35 човека. Тези неефикасности влияят на увереността на акционерите в компанията.

Целта на Tesla е да прави 5000 бройки  Model 3 седмично, което са около 714 на ден, но анализи показват, че американският производител е много далече от тези числа.

Още по темата

Card image cap
491 к.с. в електрическа Panamera

14
мар.
2016

Трима братя от Австрия „електрифицират“ Porsche Panamera. Демоавтомобилът на Kreisel Electric превъзхожда Tesla Model S и е по-мощен от серийния си първообраз

Card image cap
Mercedes-Benz пуска електрически камиони в малки серии

21
февр.
2017

Urban eTruck ще бъде предложен на 20 клиенти, които ще могат да го ползват в рамките на година

Card image cap
Непродаваемият Unimog на Шварценегер

12
май
2016

Някога бил голямата гордост на Арнолд Шварценегер, междувременно се оказал непродаваем: специалният Unimog от 1977 година не намерил нов собственик в Ebay – може би заради цената

Card image cap
Така снима нарушителите германската полиция! (ВИДЕО)

31
юли
2017

Видео, заснето със смартфон, разкрива как 8-9 водачи на минута биват заснети с превишена скорост от камера, скрита до боклуци в квартал на Заарбюкен

Card image cap

В последния брой:

Архив >