Новини » Ще бъде ли новият Citan повече от Kangoo със звезда на предния капак?

Ще бъде ли новият Citan повече от Kangoo със звезда на предния капак?

2707
2021

Мercedes тръгва по нов път със следващото поколение на Citan. В бъдеще „баничарката“ с висок покрив ще бъде предлагана в две версии: като T-клас или изцяло електрическия EQT в ролята на личен автомобил и като лекотоварен модел, който ще продължи да се нарича Citan и също ще бъде пуснато на пазара с електрическо задвижване като eCitan. На 25 август 2021 г. Mercedes ще представи работната версия. Вече има първи тийзър и малко официална информация за второто поколение на модела.

Изглежда дизайнът се отдалечава от този на Kangoo

Новият Citan също ще бъде плод на алианса с Renault, но първата снимка разкрива, че Benz-ът се отдалечава от използващото идентична техника Kangoo. Дизайнът изглежда по-изчистен и по-малко закачлив, формата наподобява V-клас, а предната част лесно може бъде сбъркана с актуален SUV на Mercedes. Нов светлинен подпис с две хоризонтални ленти една над друга в горната част на по-тесните фарове е основен акцент във външния вид. Радиаторната решетка очевидно изглежда по-голяма и се простира по-надолу. Вероятно тийзърът представя версията на двигател с вътрешно горене, тъй като решетката не е затворена.

Разгледайте обяви за употребявани Mercedes Citan

За новия Citan отново има ще плъзгащи се врати от двете страни, оборудването за безопасност трябва да бъде по-богато, също както и комфортът при шофиране. В допълнение към триместния товарен вариант отново се предлага и Citan Tourer с пет места. Новият модел също отново трябва да се предлага с три варианта на междуосието.

eCitan с автономен пробег около 265 километра

В интериора не се очакват нито Widescreen инфотейнмънт система, нито дигитален кокпит. Задвижванията ще бъдат като при Kangoo Rapid – 1,3-литров бензинов двигател с две нива на мощност, 102 или 130 к.с., както и 1,5-литров дизел. Предлага се и в две версии със 75 или 95 к.с. За предаването на мощността винаги се грижи 6-степенна ръчна трансмисия. Mercedes eCitan трябва да използва задвижването на Kangoо Rapid E-Tech Electric, който ще бъде пуснат през 2022 година. При него задвижването е поверено на електродвигател с мощност 102 к.с. и батерия с капацитет 44 кВтч, която трябва да позволява пробег около 265 км.

Още по темата

ƒ