Ще бъдат произведени само 50 броя Abt RS5-R


10
юни
2019

Abt Sportsline тунингова Audi RS 5 Sportback по отношение на аеродинамиката и окачването. Резултатът се нарича RS5-R!

След като Abt RS4+ на базата Audi-RS 4 бе разпродадено, сега хората от Abt се заемат с тунинг на RS 5 Sportback. Четиривратото спортно Coupé обаче също е строго лимитирано. Ако желаете да имате един от 50-те Abt RS5-R, трябва да побърза!

Естествено от Abt са се погрижили и за увеличаване на мощността и са вдигнали броя на „кончетат“ на битурбо V6 агрегата от 450 на 530 к.с. Това става възможно освен с допълнителното устройство Abt-Enginge-Control, така и с нови ауспухови гърнета и четири 102-милиметрови крайни тръби. Разбира се оптимизацията увеличава и максималния въртящ момент – от 600 на 680 нютонметра. Това не се отразява на максималната скорост, тя продължава да бъде ограничена на 280 км/ч, но все пак стандартният спринт е скъсен – от 3,9 на 3,6 секунди. Тунинг-специалистите от Abt са монтирали регулиращи се пружини на двете оси.

По отношение на външния вид има доста карбонови и аеродинамични елементи: преден спойлер, нова рамка на радиаторната решетка, заден спойлер и дифузьор – всички те са от карбон. Цената на тунинга е 60 000 лв. – включително и с плакет „1 of 50“ във вътрешното пространство. Монтажът на всички елементи се заплаща отделно – още 6400 лв. Ако пък не докарате собствен RS5 Sportback, то можете да си купите от Abt тунингования автомобил за 230 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин