Ще бъдат произведени само 50 броя Abt RS5-R


10
юни
2019

Abt Sportsline тунингова Audi RS 5 Sportback по отношение на аеродинамиката и окачването. Резултатът се нарича RS5-R!

След като Abt RS4+ на базата Audi-RS 4 бе разпродадено, сега хората от Abt се заемат с тунинг на RS 5 Sportback. Четиривратото спортно Coupé обаче също е строго лимитирано. Ако желаете да имате един от 50-те Abt RS5-R, трябва да побърза!

Естествено от Abt са се погрижили и за увеличаване на мощността и са вдигнали броя на „кончетат“ на битурбо V6 агрегата от 450 на 530 к.с. Това става възможно освен с допълнителното устройство Abt-Enginge-Control, така и с нови ауспухови гърнета и четири 102-милиметрови крайни тръби. Разбира се оптимизацията увеличава и максималния въртящ момент – от 600 на 680 нютонметра. Това не се отразява на максималната скорост, тя продължава да бъде ограничена на 280 км/ч, но все пак стандартният спринт е скъсен – от 3,9 на 3,6 секунди. Тунинг-специалистите от Abt са монтирали регулиращи се пружини на двете оси.

По отношение на външния вид има доста карбонови и аеродинамични елементи: преден спойлер, нова рамка на радиаторната решетка, заден спойлер и дифузьор – всички те са от карбон. Цената на тунинга е 60 000 лв. – включително и с плакет „1 of 50“ във вътрешното пространство. Монтажът на всички елементи се заплаща отделно – още 6400 лв. Ако пък не докарате собствен RS5 Sportback, то можете да си купите от Abt тунингования автомобил за 230 000 лв.

Още по темата

Card image cap
Touareg на макс

5
ное.
2017

JE Design оборудва VW Touared R-Line с широк бодикит, спортен ауспух и още конски сили. Кроткият SUV вече може да ти запали кръвта.

Card image cap

В последния брой:

Архив >