Шуми-младши демонстрира F1-класа


6
юни
2016

Досега в германските серии Формула 4 имаше само един пилот, за когото Мик Шумахер си точеше зъбите – и това беше Джоуи Моусън. Австралиецът е почти с три години по-възрастен от малкия Шуми. В последното състезание от шампионата, проведено на пистата „Лаутзицринг“, обаче Моусън беше победен от Мик – синът на легендата от Формула 1 спечели две от състезанията, а в третото се класира шести.

Две победи и едно шесто място за малкия Шуми.

Две победи и едно шесто място за малкия Шуми.

В последния старт първите десет от първия стартират в обратен ред съгласно позициите си – и така пред малкия Шуми в началото имаше девет болида. До момента, в който трасето беше мокро, Мик се справяше брилянтно и стигна до третата позиция, но после пистата изсъхна и настъпи часът на колите със сликове.

Наистина, Шумахер-младши се смъкна до шестото място, но дори и в тази ситуация той демонстрира F1-класа – винаги се бореше мъжки за защита, но и оставяше достатъчно място за съперниците си, без да допусне грешка и без да създаде опасност от катастрофа – за разлика от конкурента си Моусън, който трябваше да влезе в бокса заради счупено предно крило и така изпадна от зоната на точките. С постижението си в генералното класиране Шумахер изостава само на три точки от Моусън (149:152). София Фльорш вървеше напред, но също „контузи“ предницата на болида си след прекалено смела маневра и не получи точки.

Още по темата

Card image cap
Новото Porsche 911 RSR: готово за Льо Ман

18
ное.
2016

В Лос Анджелис компанията от Цуфенхаузен представи най-атрактивното 911 на всички времена

Card image cap
Tesla Model S става главен герой в електрически GT-шампионат

8
авг.
2016

През 2017 г. с „бегачки“ на базата на Tesla Model S ще стартира нов шампионат с електрически Gran Tourismo автомобили

Card image cap
Дакар 2017: Петерханзел се сблъсква с мотоциклетист, но остава водач

13
ян.
2017

Трите автомобила на Peugeot най-бързи в 10-ия етап на „Дакар“

Card image cap

В последния брой:

Архив >