Шумахер не е проходил!

След поредните спекулации за здравословното състояние на 7-кратния шампион неговата мениджърка излезе с официално изявление, опровергаващо информацията

2212
2015

Германскoто издание Blatt излезе на първа страница с информация, че като чудо преди Коледа Михаел Шумахер (46) отново ходел. Малко по-късно това гръмко съобщение на корицата беше отречено от мениджърката на Шумахер Забине Кем. „Твърдението, че Михаел може отново да ходи, не отговаря на истината“, отговори приближената до гениалния пилот дама в интервю за вестник Bild.

Не давайте фалшиви надежди!

Преди две години, на 29-и декември 2013 г., рекодьорът по титли във Формула 1 претърпя тежка черепно-мозъчна травма и прекара около половин година в кома. От септември 2014 г. 7-кратният шампион се лекува в дома си в Швейцария. За последно Кем потвърди, че Шумахер има подобрение на състоянието си, като не бива да се забравя, че травмите му са доста сериозни. Мениджърката осъди остро последните спекулации около положението на германеца. „Подобни спекулации са безотговорни, тъй като с оглед на сериозността на травмите на Михаел за него запазването на личното пространство е изключително важно“, обясни Кем.

Освен това мениджърката съжалява, че с подобни фалшиви новини „много хора започват да хранят празни надежди“. Жълтото издание изнесе информация, че Шумахер бил изключително слаб, но с помощта на терапевтите си успял да направи няколко крачки.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин