Шумахер младши по следите на Midnight Club

2309
2023

Пиар акция на спонсор на тима на Mercedes: Мик Шумахер кара автомобила от DTM на баща си в Токио

През 1991 неговият баща участва в три състезания с Mercedes Evo 2 в германския шампионат за туристически автомобили DTM. Сега и Мик Шумахер даде газ с култовия Mercedes!

Поводът бе Гран При на Япония във Формула 1. Шумахер младши присъства като тестови и резервен пилот на Mercedes. Спонсорът  Monster използва повода, за да приеме сина на Шуми в „Midnight Club“. Това означаваше, че Мик трябва да кара бързия спортен автомобил през нощта из Токио.

Midnight Club се разпуска през 1999 г.

Легендарният Midnight Club съществува от 1987 до 1999 г. Първоначално на него се гледа с лошо око заради незаконните улични гонки, но впоследствие клубът става любим на тунинг-обществото.  

Минималното изискване за един уличен състезател: той трябва да притежава автомобил, който е вдигал поне 240 км/ч. Очаквало се е дори хората да вдигат с колите си по улиците на Токио до 320 км/ч. Проблемът: всъщност автомобилите в Япония имат ограничение на скоростта от 180 км/ч…

И до ден-днешен легендарно си остава изказването на един член на клуба: „Дрифтът е за слабаци. Ние караме само с максимална скорост.“

Сред най-известните автомобили в клуба са Mazda RX-7, Toyota Supra и Nissan R32 Skyline GT-R. Най-известният автомобил на Midnight Club е силно модифицирано Porsche 911 Turbo с прякор Blackbird.

Михаел Шумахер катастрофира с Mercedes Evo 2

След тежка катастрофа с голям брой участници клубът се разпуска  през 1999 – така че, „приемането” на Мик Шумахер си е чиста пиар-акция. Автомобилът, с който той кара през нощта из улиците на Токио е легендарен: Mercedes 190 E 2.5-16 Evo II разполага с 373 к.с. Съкращението в името показа, че под капака има 2,5-литров 16-клапанен 4-цилиндров мотор. Баща му Михаел участва с колата във финала на DTM през 1990 и удря и изхвърля кандидата за титлата Джони Чекото (BMW)  от пистата. Последицата: шампион става пилотът на Audi Ханс-Йоахим Щук.

По онова време Мик Шумахер дори не е бил в плановете на баща си – той е роден през 1999. Това е последната година на съществуването на Midnight Club …

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин