Шумахер-младши влиза във Формула 1, ще бъде съотборник с руснак

0212
2020

Вече е официално: през 2021 г. Mик Шумахер ще направи своя дебют във Формула 1, като ще кара за отбора на Haas. Синът на рекордьора Михаел Шумахер успя да стигне до F1 след шест успешни години в автомобилизма (вицешампион в германската Формула 4, шампион в европейската Формула 3, понастоящем – водач по точки във Формула 2).

Мик Шумахер казва: „Перспективата да бъда във Формула 1 през следващата година ме прави невероятно щастлив и просто оставам без думи. Бих искал да благодаря на екипа на Haas F1, Scuderia Ferrari и Ferrari Driver Academy за доверието в мен. Също така искам да изразя любовта си към родителите си – знам, че им дължа всичко. Винаги съм вярвал, че ще сбъдна мечтата си за Формула 1.”

Третият Шумахер във Формула 1

Шефът на отбора Гюнтер Щайнер коментира: „Много се радвам, че можем да потвърдим включването на Мик Шумахер сред нашите пилоти за следващия сезон и с нетърпение очаквам да го приветствам в отбора. Твърдо съм убеден, че той е спечелил възможността да влезе във Формула 1 заради представянето си.” Mик е третият пилот в семейството Шумахер във Формула 1. Михаел Шумахер кара за Джордан, Бенетон, Ferrari и Mercedes във Формула 1 от 1991 до 2006 г. и после от 2010 до 2012 г. Той печели седем световни титли и 91 победи. Дълго време той беше единственият световен шампион със 7 титли, едва през 2020 г. Хамилтън достигна нивото му. Братът на Михаел Ралф Шумахер кара за Jordan, Williams и Toyota във Формула 1 от 1997 до 2007 г. и записа шест победи.

Никита Мацепин

Вчера Haas представи и съотборника на Мик Шумахер – това е 21-годишният руснак Никита Мацепин. Подобно на Шуми-младши, и Мацепин идва от Формула 3, където в момента е шести по точки. По този начин Haas ще бъде първият отбор след Manor през 2016, който застава на старта с двама младоци.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин