Шумахер е карал тайно това Porsche

2206
2022

Porsche Carrera GT на Михаел Шумахер е обявено за продажба в интернет

Михаел Шумахер е имал автомобилна тайна – сега тя се продава! Всъщност рекордьорът по световни титли във Формула 1 винаги е бил свързан с марките Ferrari и Mercedes. Както се оказа обаче, е карал и тайно – в продължение на четири години, едно Porsche.

През 2004 г. Шуми си купува Porsche Carrera GT. За да не бие на очи транзакцията минава през мениджъра Вили Вебер и неговата фирма  Weber Management. Логично – работодателят на Михаел Ferrari нямаше да е особено доволен, ако неговата звезда си купи „бегачка” на конкуренцията.

До 2008 г. мега-Porsche-то остава собственост на Вили Вебер – сега обаче е обявено за продажба в платформата Elferspot. Заедно с потвърждението, че е било притежание на седемкратния шампион във Формула 1.

Още едно доказателство за връзката на Шумахер с автомобила: логото на Шуми на задницата и каска на Шумахер върху поставката.

Черният роудстър е с пробег от 14.200 километра. Неговият 5,7-литров V10 двигател разполага с 612 к.с. Цена не се посочва, но експертите предполагат, че тя е около 2 милиона лева. Спортният автомобил е лимитиран на 1500 екземпляра.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин