Шофьор удари 5 автомобила при опит за паркиране (ВИДЕО)

1402
2022

Има дни, в които паркирането просто не се получава – било то заради грешен ъгъл при захождане, било то заради недостатъчните умения на „задкормилното устройство“. А когато се намесят паниката и бързането, става още по-лошо – както демонстрира ситуацията с шофьор, който при опит да паркира своя автомобил блъска още четири и накрая размазва своя в стена, както разкрива публикувано в Twitter видео.

Объркването на газта и спирачката

Всичко започва нормално. Шофьорът на тъмен седан Nissan – модел Cefiro или Teana, се опитва да паркира успоредно до бордюра между Cadillac CTS и Toyota Prius C. С много маневри водачът вкарва автомобила на заден ход в пролуката между колите, след което явно обърква педалите на газта и спирачката. Колата тръгва назад, удря Cadillac-a зад себе, който бива изместен и тряска още една кола. В същото време автомобилът, причинил ПТП-то, нацелва с дясното си предно колело бордюра. Вместо да слезе и да огледа щетите обаче, виновникът за катастрофата губи самообладание и прави още по-голяма беля.

https://twitter.com/DashCamTwats/status/1489991752001986562?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1489991752001986562%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.autobild.de%2Fartikel%2Fpark-fail-fuenf-autos-kaputt-21215971.html

След неуспешната маневра следват още катастрофи

Без да се огледа, водачът се връща на улицата, като при излизането от паркомястото тряска Toyota-та отпред, „засича“ „баничарка“ (чийто водач реагира много добре и успява да спре) и диагонално се „изстрелва“ в насрещното движение, където за финал се удря в стена, след като става причина за завъртането на още едно МПС. В резултат от неуспешния опит за паркиране пет автомобила са ударени за по-малко от 30 секунди.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин