Шофьор на Peugeot бяга от родната полицията цели 360 км!

1701
2019

Истински екшън в стила на „Смоуки и бандита“ се разиграва в районите на Централна и Южна България през изминалата нощ, съобщава „Нова телевизия“. Всичко започва в Стара Загора, където около 2.35 часа полицейски патрул се опитва да спре за проверка Peugeot 307 SW, чиито пасажери предизвикали съмнения у органите на реда с поведението си. Въпреки звуковите и светлинни сигнали към водача, той ускорил и направил опит да изблъска „патрулката“ от пътя, нанасяйки й материални щети.

Последвало преследване на територията на областите Стара Загора и Пловдив, като през цялото време колата-беглец е била под полицейско наблюдение от екипи на двете областни дирекции. С цел принудителното спиране на автомобила била поставена лента с шипове на пътното платно в участъка между селата Ръжена и Ягода в Старозагорска област. След като колата била спряна, водачът успял да избяга, а спътниците му – на 23 и на 32 години, единият от които криминално проявен, били задържани. В хода на продължилото издирване, в района на село в областта, 29-годишният шофьор е бил открит и арестуван.

В хода на преследването не се е наложило използването на служебно оръжие, няма и пострадали. Работата по изясняването на случая, в това число и установяване на причините за бягството, продължава. По неофициална информация тримата бегълци са били в казино и са употребили алкохол преди опита на полицаите да ги спрат за проверка, а на моменти комбито се е движило със скорост до 200 км/ч.

Гонки и в района на София

Горе-долу по същото време в близост до столицата се разигра друг екшън. Тази сутрин, около 2,55 часа, на Околовръстен път в района на Казичене екип на отдел „Пътна полиция“ подал сигнал за спиране на VW Golf с врачанска регистрация. Водачът не се подчинил и продължил към бул.  „Ботевградско шосе“, където навлязъл в насрещното, минал през Яна, Богров, АМ „Хемус“ и от там към Нови Искър, където е задържан заедно със спътника си, 48-годишен мъж. В хода на проверка е установено, че 36-годишният шофьор, криминално проявен, е седнал зад волана след употреба на алкохол. Двамата мъже са задържани с полицейски мерки до 24 часа.

Минути по-късно, в района на ж.к. „Красна поляна“, водач на Audi A6 направил опит да избяга след подаден му полицейски сигнал за спиране. При краткото преследване е задържан в ж.к. „Западен парк“, след като спукал две от гумите на колата си. Тестът на 20-годишния шофьор с техническо средство отчел положителен резултат на употреба на алкохол. На нарушителя е съставен акт за установеното нарушение по Закона за движение по пътищата.

Същата нощ, около 3.45 часа, на бул. „Арсеналски“ полицейски екип подал сигнал за спиране на BMW 323. Шофьорът не се подчинил и в рамките на предприетото преследване е задържан на кръстовището на булевардите „Черни връх“ и „Н.Й Вапцаров“. Установена е самоличността на тримата мъже в автомобила – 20-годишния водач и 22-годишните му спътници. В хода на проверката е установено, че 20-годишният е седнал зад волана под въздействие на наркотични вещества и без свидетелство за правоуправление на МПС, отнето за шофиране след употреба на алкохол. Тримата са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Работа по случая продължава.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин