/ Шофьор на Lamborghini хванат със 160 км/ч над ограничението, грози го затвор

Шофьор на Lamborghini хванат със 160 км/ч над ограничението, грози го затвор

Нова седмица, нова звезда с брутално превишена скорост: преди броени дни AUTO BILD България разказа за случай от Австралия, при който 22-годишен шофьор на Golf беше хванат с цели 280 км/ч при ограничение 110 км/ч. А днес попаднахме на информация за друг водач, засечен с мноооооого над позволеното темпо – този път в САЩ.

Според официалните данни Lamborghini Aventador SVJ, от което са произведени само 900 бройки (плюс още 800 във версия Roadster) развива максимална скорост над 350 км/ч. И това не ни изненадва: все пак в задната част на суперспортния автомобил работи 6,5-литров V12, който се развърта до 8500 оборота в минута. Шофьорът на този тъмносин Aventador SVJ обаче явно е забравил за кратко, че в САЩ не е позволено да „препускате“ с такива скорости по обществените пътища.

Точно 157 км/ч над ограничението

Както „California Highway Patrol“ пише в публикация във Facebook, шофьорът на Lamborghini Aventador SVJ е бил спрян на магистрала 154 близо до Санта Барбара, след като бил засечен да шофира с около 245 км/ч (152 мили в час). Ограничението на скоростта в този участък от магистралата с доста завои е едва 88 км/ч (55 мили в час). Така се оказва, че „бързакът“ е превишил скоростта със 157 км/ч – или почти три пъти над допустимото.

В поста си калифорнийската полиция пише: „Знаем колко изкушаващо може да бъде да настъпите педала, когато автомобилът ви е бърз и времето е хубаво, но правете това на писта! Служителите на CHP Buellton ще продължат да прилагат нулева толерантност, за да бъдат нашите пътища безопасни за ВСИЧКИ водачи.“

Солидна глоба и евентуално дори до 90 дни затвор очакват шофьора на въпросното Lamborghini Aventador SVJ със 770 к.с., което струва около 1,2 млн. лева. Така че следващия път той вероятно ще отиде да изпита динамичните му показатели на писта.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин