Шофьори на камиони отново получават свободен достъп до 200 000 аудио и е-книги за 24 май

2005
2021

100 български шофьори на камиони ще получат като подарък за 24 май едномесечен достъп до библиотека с над 200 000 аудио и електронни книги и аудио сериали. Инициативата “Един камион книги” се провежда за втора поредна година в отговор на нарастващия интерес на българските професионални водачи към слушането на литературни произведения и подкасти.

Допитване на организаторите от Transpress в социалните мрежи показа, че 60% от близо 400 анкетирани български камионджии слушат или биха слушали аудио книги. 58% от активно четящите и слушащи споделят, че годишно се запознават с над 10 литературни произведения. През последната година все по-популярни стават и подкастите. Сред предпочитаните от шофьорите заглавия са тези на историческа тематика, биографиите, трилърите и криминалетата, а все по-популярни стават и книгите за самоусъвършенстване. 

“Много хора продължават да се изненадват, че професионалните шофьори имат разнообразни интереси, включително и към книгите. Българите в тази професия вече са над 100 000 и е естествено сред тях да има различни личности с различни предпочитания. Ние уважаваме напълно избора на всеки един от тях, като желанието ни е само да предложим още една възможност за любопитните да направят нещо за себе си.”, обяснява Михаил Стоянов, Директор Човешки ресурси, Transpress. “Професионалните шофьори прекарват дълги часове и дни зад волана далече от дома, близките си и обичайните занимания. Аудио книгите могат да бъдат добра компания на пътя и по време на почивка, да ти помогнат да научиш нещо ново и дори да подобрят настроението ти.”, допълва той.

Ваучерите за едномесечен свободен достъп до библиотеката на Storytel с над 2000 аудиокниги и е-книги на български език и над 200 000 на английски език ще бъдат предоставени на първите 100 професионални шофьори, заявили желание на e-mail: marketing@transpress.bg. В кампанията могат да се включат всички желаещи с Категория С+E, като не е необходимо да са служители на Transpress. Мобилното приложение работи на стрийминг модел и ползването на аудиокнигите може лесно да стане и офлайн, като избрана аудиокнига може да се ползва без нужда от постоянна интернет връзка.

Специално за българските шофьори на камиони в рамките на второто издание на инициативата “Един камион книги” Storytel подготви селекция от 10 заглавия за дълъг път:

ЗаглавиеАвторПрочетено от:
ТютюнДимитър ДимовСимеон Владов
ШогунДжеймс КлавелДаниел Цочев
Илън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдещеАшли ВансНики Кънчев
Сянката на вятъраКарлос Руис СафонДаниел Цочев
Даяна. Нейната истинска история от първо лицеАндрю МортънХристина Ибришимова
Клуб „5 сутринта“Робин ШармаДимитър Кръстев
Дами канятГеорги МишевЧавдар Монов
Нощем с белите конеПавел ВежиновРадостин Желев
Sapiens. Кратка история на човечествотоЮвал Ноа ХарариМомчил Степанов
Английският съседМихаил ВешимСтефан Иванов

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин