Шоуто на автомобилите от „Лудия Макс“

Феновете на сагата за Апокалипсиса „Лудия Макс“ се срещнаха със своите преработени автомобили в Торънс, Калифорния. AUTO BILD бе гост на първото Wasteland World Car Show сред чудовищни коли с много конски сили, бутафорни картечници и пестеливо облечени момичета.


24
авг.
2016

НЕОТДАВНА ТУК бе Тони Маршал, известен изпълнител на германски шлагери, сега пред нас е Арес Валкирия Инит. А паркингът е само Wasteland, или пустош.
Торънс, предградие на Лос Анджелис. Неособено красиво, но досега пощадено от Апокалипсиса, макар и днес да не изглежда така пред Алпайн Вилидж. Тук обикновено се срещат германски преселници, дошли в Щатите през 60-те години. Те празнуват Октоберфест няколко пъти в годината и затова тук често гостуват германски изпълнители на шлагерна музика. Трудно е да се каже защо тези облечени в черно хора са избрали паркинга пред Алпайн Вилидж за първото Wasteland World Car Show, но Арес Инит го намира за freakin’ cool (адски готино). Тя е застанала върху предния капак на нещо, което някога е било пикап Ford F-250. Преди да започне да заварява с оксижена.

След края на света: ролята на волан изпълнява колело на вентил…

След края на света: ролята на волан изпълнява колело на вентил…

Нейният Ford вече няма прозорци, няма предна броня, затова пък е оборудван с дебели, безсмислени вериги, огромни джанти и седалка върху покрива. „Най-доброто място за стрелба“, казва Арес и показва водното си оръжие помпа от стиропор. Покривът винаги трябва да е екстремно стабилен. Всеки се качва върху автомобила си и крещи нещо. Тук цари настроение като в края на света, при това радостно.

 

Арес е луда по филма „Лудия Макс“, сагата за постапокалиптичното време, която се появи по кината миналата година, повече от три десетилетия след първите три части.
Именно това обединява и събира тези типове тук. Всички те са маниаци на тема „Лудия Макс“. Техните автомобили трябва да изглеждат като тези във филма, като оцелели след края на света и сглобени и поддържани с това, което е останало. Хората носят много кожа и метал по себе си, а в случая с Арес – показват много гола кожа. Затова пък жената има внушителна фризура като индианците ирокези (пънкарска прическа), разкъсани мрежести чорапи и изкуствено беззъбо чене. „Майка ми ненавижда всичко това – обяснява в добро настроение момичето. – А заради това, което направих с пикапа си, направо иска да ме убие.“ Приятелят й я научил да заварява. Возилото обаче има право да се движи по нормални пътища. „От време на време си го карам.“ Всичките автомобили изглеждат като от компютърна игра или като от шоу с блъскащи се колички. Също и тази на Майк Мухоу.

Автомобилът на Макс: този участник е преобразувал Ford Falcon XB GT Coupé от 1973 г. – също като Макс в най-новия филм „Fury Road“

Автомобилът на Макс: този участник е преобразувал Ford Falcon XB GT Coupé от 1973 г. – също като Макс в най-новия филм „Fury Road“

Неговият чудовищен камион с двигател на състезателен автомобил и 760 Нм въртящ момент има два ръждясали резервоара на задницата, внушителни ауспухови тръби и ръждясали вериги, които ви карат да предположите, че с тях Майк може да изтегли някой танк. Всичко обаче е само шоу. Мухоу разказва как е трябвало да кара по магистралата в продължение на километри зад Toyota Prius, „тъй като онзи тип не искаше да освободи пътя, въпреки че бях монтирал на покрива гигантски харпун и пикапът ми вдига адски шум“. Може би тогава е трябвало Майк да си сложи и желязната маска, която носи в момента. „Това, което виждате тук, е нов вид автомобилна култура“, казва Джаред Бътлър, организатор на шоуто. През септември в пустинята на Калифорния ще се срещнат още повече фенове маниаци на „Лудия Макс“, но сега за първи път тези чудовищни автомобили са събрани в града.

 Черното е цветът на сезона: Арес Инит позира с водната си помпа пушка върху своя пикап

Черното е цветът на сезона: Арес Инит позира с водната си помпа пушка върху своя пикап

Продължете на следващата страница …

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин