Широкообхватен ъпдейт за Tesla Model S и Model X?


23
юли
2020

Според американски медии Tesla планира шиоркообхватен ъпдейт за Model S и Model X. AUTO BILD ще ви даде информация за планирания фейслифт.

Tesla планира модернизацията на Model S и Model X. Калифорнийците работят по проект с името „Palladium“. Ъпдейтът ще донесе освен подобрения по автомобилите, също и нови производствени линии в завоите на Tesla във Фримонт и Невада.

Възможни са нови батерии и нова каросерия

Засега обаче не известно, на какъв етап се намира ъпдейта на двата модела на Tesla и дали става дума за фейслифт. Споменава се само,че ъпдейтът ще е широкообхватен. Програмата „Palladium“ вероятно ще осигури на двата американски електромобила нови пакети с батерии и нови електромотори. Новите модули на задвижване може би се включват до три електромотора – наскоро такова бе тествано на Нордшлайфе с Model S. При това задната ос ще получи две електрически машини, докато предната ос ще има само един електродвигател. Досега в моделите на Tesla имаше по една електрическа машина на всяка ос. Освен технически промени, двата електромобила на Tesla ще получат и модификации по каросерията. Възможно е и вътрешното пространство да бъде преработено.

Ъпдейтът може да се превърне в истински фейслифт

Макар и от Tesla да не използват думата фейслифт, ъпдейтът „Palladium“ може да представлява точно такъв. Нови батерии собствено производство, нова каросерия и вътрешно пространство, както и нови задвижвания – това са класическите белези на фейслифта. Не е известно, кога шефът на американците Илън Мъск ще представи обновленията пред обществеността. През септември Tesla ще проведе събитието „Battery Day“.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин